Intet er som det plejer at være i den nyeste film med Nordens krimikonge
'Beck - Inferno' kan ses eksklusivt på C More (sponsoreret)
Peter Haber har spillet titelrollen som den legendariske politikommissær Martin Beck siden 1997. Nu er han tilbage i film nummer 49, der får eksklusiv premiere på C More den 8. december.
Selvom man i mange år har kunnet følge politikommissæren, så er intet dog, som det plejer at være i den nye film Beck - Inferno.
Der er nemlig nok at se til for Beckgruppen, hvor bl.a. Josef venter på en afgørelse i en intern undersøgelse efter et sammenstød med en SÄPO-agent, hvorfor han er blevet suspenderet.
Kollegaen Klas Fredén står klar til at hjælpe ham, men det kan få sin del uforudsete konsekvenser. Josef skal nemlig til gengæld gøre Klas en tjeneste i bytte for hjælpen. Så hvad vælger Josef nu at gøre?
Ikke nok med det, så er der blevet begået et drab, som Alex efterforsker. Hun er dog i sin efterforskning meget påvirket både af, at kollegaen Jenny er blevet fyret og Josefs svære situation.
Midt i det hele går undersøgelsen af et stjålet Botticelli-maleri med titlen 'Inferno' også ind. Der er med andre ord både meget i spil og på spil for Beckgruppen i denne nye film.
'Beck - inferno' kan ses eksklusivt på C More fra den 8. december.
En af Nordens største krimi-franchises
Beck-filmene er med sin rige historik uden tvivl en af Nordens største krimi-franchises. Det betyder bl.a. også, at interessen for kriminalkommissær Martin Beck og resten af politiholdet i Stockholm stadig står stærkt hos både skuespillere og de mange fans.
Men hvordan holder man den samme slags historier og de samme karakterer spændende efter så mange år? Med andre ord: Hvordan er den svenske filmserie blevet SÅ populær? Det dykker vi ned i herunder.
I bund og grund en god krimi
Beck-serien med Peter Haber i den gennemgående titelrolle fik sin debut i 1997 med 'Lokkeduen'. Allerede her beviste seriens først film, at Beck-universet og dens format først og fremmest kan fortælle en brandgod og spændingsfyldt krimi-historie.
De mange nuværende film i Beck-universet fungerer som andre krimiserier, hvor de samme karakterer og det samme politihold efterforsker en ny sag i hvert afsnit.
Fortællingerne om Martin Beck skiller sig dog ud fra mængden, da hvert afsnit er på halvanden times tid og derfor kan kvalificeres som en film.
Det bedste fra to verdener
Beck-filmene trækker altså på det bedste fra to verdener. Filmserien kan engagere publikum gennem karaktererne, man her følger over længere tid, mens spilletiden giver bedre mulighed for spændingsopbygning og udlægningen af komplekse politisager.
Spændende krimi-historier går aldrig af mode. Selv de ældste Beck-film har derfor deres berettigelse og fortjener et gensyn.
Du kan derfor sagtens nyde seriens startskud med 'Lokkeduen' og samtidig bl.a. lade dig underholde af, hvor langt teknologien er nået siden 1997.
Elskede karakterer og skuespillere
Styrken ved at følge de samme karakterer og det samme univers gennem så mange år er, at Beck-filmene også bliver en portrættering af både en samfundsudvikling og karaktergalleriet.
Bl.a. er Martin Beck svær ikke at holde med og af, da han med stor ro altid engagerer sig i de mennesker, sagerne handler om.
Becks rolige væsen blev indtil 2016 sat i stærk kontrast til den iltre og utilnærmelige Gunvald Larsson, spillet af karismatiske Mikael Persbrandt, der i film nr. 31 sagde farvel til serien.
Efter Persbrandt forlod Beck-universet, er den norske Game of Thrones-stjerne Kristofer Hivju trådt til i rollen som politibetjenten Steinar Hovland.
Ved at have så forskellige personligheder, skaber Beck-filmene helt naturligt dynamik og konflikter. På den måde er det ikke nødvendigvis de mange forbrydelser, der er seriens kerne, men derimod karaktererne og deres relationer.
Med film nr. 49 runder Beck og hans hold altså snart en vigtig milepæl, hvor både gamle og nye fans kan se frem til en imponerende samling af hele 50 Beck-titler.
'Beck - inferno' kan ses eksklusivt på C More fra den 8. december.