Manden bag dansk Netflix-hit: Sådan reagerede den virkelige sygeplejerske
Podcast med Kasper Barfoed
Forrige år storhittede Kastanjemanden på Netflix, og nu er folkene bag ude med en ny serie, der i den grad også er blevet populær.
Lige siden Sygeplejersken fik premiere den 27. april, har den toppet hitlisterne for ugens mest sete Netflix-serier i Danmark, men faktisk har det danske krimidrama ligget på top ti i hele 50 lande over hele verdenen.
Serien er skrevet og instrueret af Kasper Barfoed, der har flere danske storfilm og serier bag sig, og er baseret på den sande historie om den danske sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, der i 2017 blev idømt 12 års fængsel for drabsforsøg på fire patienter på Nykøbing Falster Sygehus.
Med en sag, der alligevel er så forholdsvis ny, kan man godt undre sig lidt over, hvordan de involverede parter i den virkelige sag har det med hele projektet.
LÆS OGSÅ: Fra folkene bag 'Kastanjemanden': Anmelderne er vilde med ny dansk krimi-serie
Vi har snakket med instruktør Kasper Barfoed i vores filmpodcast Den varme biografstol, hvor han bl.a. fortæller om, hvordan den virkelige Pernille – sygeplejersken, der opdagede, at noget var helt gal på afdelingen – reagerede på, at der skulle laves en serie om sagen:
- Jeg tror, at hun kunne se noget relevant i at snakke videre om det her. Hun føler jo ikke, at der er blevet gjort nok for at forhindre, at det kan ske en anden gang. Hun føler ikke, at hun har fået opbakning fra sin ledelse, fortæller Barfoed og uddyber:
- Der har aldrig nogensinde - imens efterforskningen pågik, imens sagen kørte - var der aldrig nogensinde nogen fra hendes ledelse nede og sige: "Tusind tak for det, du har gjort. Det var virkelig flot, det du gjorde. Undskyld, at vi ikke har hjulpet dig". Det er ikke sket, og det er stadigvæk ikke sket. Så jeg tror, at hun har set en mulighed for at det her kunne komme på dagsordenen igen, og at det var en relevant dagsorden.
- Og så tror jeg da, at hun tænkte: Okay, hvis det sker, så vil jeg hellere give min version end ikke at give min version. Jeg måtte fortælle hende: ”Du kommer ikke til at kunne læse manuskriptet eller skulle godkende noget. Jeg gør det, som jeg synes, men jeg kan forklare dig hvad min intention er, og jeg kan høre din historie”. Og det var hun meget generøs omkring, så hun fortalte, hvad hun havde oplevet. Også Niels, hendes mand. Så det gav os jo en stor viden, afslutter Kasper Barfoed.
Hør meget mere om, hvordan det har været at skabe og tankerne bag ’Sygeplejersken’ samt hele Kasper Barfoeds karriere i vores nye podcast. Lyt med herunder – eller på dine foretrukne podcasttjeneste: