Gå til hovedindhold

Marvel-instruktør angriber Dwayne Johnsons kommende DC-film

'Black Adam' får kritik

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Marvel-karakteren Moon Knight har sine rødder i egyptisk mytologi, og det har været et vigtigt element for skaberne bag den nye tv-serie, som er baseret på tegneserien.

Moon Knight har således masser af egyptisk mandskab både foran og bag kameraet. En af dem er instruktøren Mohammed Diab, som i et nyt interview med Filfan (via comicbook.com) angriber DC for at gøre det modsatte af, hvad Marvel har gjort med deres nye serie:

- Jeg var virkelig irriteret på DC, da de lod ’Black Adam’ foregå i et fiktivt middeløstligt land som en undskyldning for at hyre ikke-egyptere, når det åbenlyst skal forestille Egypten.

LÆS OGSÅ: Efter 'The Batman': 19 DC-film er på vej

- Repræsentationsmuligheder skal ikke spildes. Men det er ikke en total fejltagelse, da tegneserieoplægget heller ikke nævner Egypten.

Som sidebemærkning skal nævnes, at Marvel og DC har ret forskellige tilgange til deres universer. Hvor Marvel lader deres superhelte figurere i virkelige byer som fx New York og Los Angeles, bruger DC fiktive byer som Metropolis og Gotham City. Det samme gør sig gældende i deres mellemøstlige navngivninger.

Men pointen om inklusion er god nok uanset hvad.

- Jeg ville gerne vise så mange egyptiske talenter frem, som jeg kunne. Alle kulturer bør repræsenteres af deres egne folk, så jeg hyrede skuespillere, en klipper, en kostumedesigner, en art director og en komponist, som alle er fra Egypten, afslutter Diab.

Vi må se om DC eller The Rock svarer tilbage på Diabs kritik.

’Moon Knight’ får premiere den 30. marts på Disney+.

’Black Adam’ får biografpremiere den 20. oktober.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev via linket herunder.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.