Gå til hovedindhold

Ny hovedrolle overtager Nicolas Cages største filmsucces: "Det var skræmmende"

Serie er på vej til Disney+

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


I 2004 tog Nicolas Cage i rollen som den nysgerrige historier Benjamin Gates på sit første medrivende eventyr i National Treasure. Filmen blev fulgt op med National Treasure: Book of Secrets i 2007.

Siden de to første film har der fra fans været et ønske om en tredje film med Cage på vilde eventyr. Det ønske er som bekendt endnu ikke blevet indfriet.

Forude venter der nu helt nye eventyr i National Treasure-universet. Det er imidlertid ikke endnu en film, men derimod serien National Treasure: Edge of History.

I stedet for Nicolas Cage i front finder man det unge talent Lisette Olivera i seriens hovedrolle. Hun spiller Jess Valenzuela, der kommer på en række nye eventyr i jagten på både historiske og forsvundne skatte.

LÆS OGSÅ: Nicolas Cage afslører hvorfor han aldrig træne hårdt til en rolle igen

Det var dog ikke uden en vis nervøsitet, at Olivera tog rollen på sig. Det skriver Entertainment Weekly:

- Det er en skræmmende tanke at skulle følge en præstation som Nic Cages. Det var skræmmende, men jeg blev ved med at prøve at omformulere og fokusere, som om det bare var en udfordring. Jeg elskede virkelig filmene, og intet af mig ønskede at gå væk fra det, de allerede havde skabt.

Olivera uddyber:

- Det var de samme folk bag filmene - de samme producere, samme forfattere, Trevor Rabin - som er komponisten til filmene - kom tilbage for også at lave vores serie. Så jeg vidste, at jeg var i trygge hænder. De vejledte mig, især da jeg var i tvivl om, hvad jeg var i stand til.

LÆS OGSÅ: 7 skjulte film-skatte på Disney+

Nicolas Cage vender ganske vist ikke tilbage, ligesom det heller ikke er tilfældet med bl.a. Jon Voight eller for den sags skyld Diane Kruger.

Derimod vender en anden af filmenes karakterer tilbage, nemlig legendariske Harvey Keitel, der som bekendt spiller F.B.I.-agenten Peter Sadusky.

Sadusky kommer endda til at spille en afgørende rolle i serien, lyder det ligeledes, mens man på rollelisten endvidere finder Jake Austin Walker som Saduskys barnebarn Liam.

Udover Harvey Keitels tilbagevenden, så finder man på rollelisten også Justin Bartha tilbage i rollen som Riley Poole fra de to film.

Ved spørgsmålet om, hvorvidt Nicolas Cage kunne dukke op i en mulig efterfølgende sæson, beskrives dette hypotetiske møde mellem Cages Benjamin og Oliveras Jess som, hvis Tony Stark mødte Peter Parker. Det kunne nu være spændende at se dette møde.

'National Treasure: Edge of History' har premiere på Disney+ til december i år.

National Treasure

 

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.