Gå til hovedindhold

Oscar-favorit i modangreb efter kritik fra Hollywood-legende: Han er lidt af en kælling

Filmen er ellers nomineret til hele 12 Oscars!

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Tidligere på måneden kunne vi bringe nyheden om, at Hollywood-legenden Sam Elliott var ude med hård kritik af Jane Campions Oscar-favorit og westernfilm The Power of the Dog med Benedict Cumberbatch.

Den 77-årige Elliott er selv kendt for roller i bl.a. westerns som Tombstone og western-serien 1883, videre til øvrige titler som Road House, The Big Lebowski og A Star is Born.

Skuespiller-koryfæet var nemlig ikke videre begejstret for Campions film, som han bl.a. kaldte for noget lort, mens han også sammenlignede filmens cowboys med strippertruppen Chippendales:

- Sådan ser alle disse skide cowboys ud i den film. De render alle rundt i bukser og uden skjorter. Der er alle disse hentydninger til homoseksualitet gennem hele filmen.

The Power of the Dog

Kodi Smit-McPhee og Benedict Cumberbatch til hest i 'The Power of the Dog'

Nu svarer Campion igen på den kradse kritik i et interview med Variety, hvor hun bl.a. både kalder kritikken for en lille smule sexistisk og Elliott for lidt en kælling:

- Undskyld mig, men han var lidt af en k-æ-l-l-i-n-g (B-I-T-C-H, red.). Jeg er ked af at sige det, men han er ikke en cowboy, han er en skuespiller.

Campion, der i øvrigt selv er Oscar-favorit kategorien Bedste instruktør, fortsætter: "Jeg synes, det er lidt sexistisk."

Elliotts kritik gik desuden også på Campion selv, som han ikke mener ved noget om det amerikanske vesten. Dog udtrykker Elliott også respekt for den Oscar-vindende filmskaber:

- Hun er i øvrigt en genial instruktør, jeg elsker hendes arbejde, tidligere arbejde.


Den lavmælte western er nomineret til hele 12 Oscars, bl.a. for Bedste film, Bedste instruktør og Bedste mandlige hovedrolle til Benedict Cumberbatch samt Bedste kvindlige birolle til Kirsten Dunst og nomineringer for Bedste mandlige birolle til både Kodi Smit-McPhee og Jesse Plemons.

Se hvor du kan streame 'The Power of the Dog' her.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev via linket herunder.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.