Gå til hovedindhold

Peter Jackson blev holdt udenfor i ny Ringenes Herre-serie

Amazon kappede båndet til instruktøren

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


Peter Jackson har, som de fleste måske ved, instrueret de populære Ringenes Herre-film og dens prequels Hobbitten. Derfor var det da også oplagt, hvis den newzealandske filmskaber blev taget med på råd af Amazon i forarbejdet til deres peberdyre Ringenes Herre-serie.

Nu udtaler Jackson i en podcast til The Hollywood Reporter, at han faktisk blev spurgt, om han ville læse manuskripterne, men aldrig hørte noget fra Amazon-seriens skabere derefter.

Ifølge den 60-årige Oscar-vinder startede det for fire-fem år siden, hvor han blev kontaktet af folkene bag Ringenes Herre-serien:

- De spurgte mig, om jeg ville være med, og jeg sagde "det er et umuligt spørgsmål at besvare uden at se et manuskript først". Så så svarede de, at "så snart vi har de første manuskripter, sender vi dem til dig". Og manuskripterne dukkede aldrig op. Det var det sidste, jeg hørte, hvilket er okay. Ingen klager overhovedet, siger Jackson til The Hollywood Reporters podcast.

SE OGSÅ: Ny trailer til Ringenes Herre-serien viser Saurons onde ansigt

- Jeg vil se den [serien, red.]. Jeg er ikke sådan en, der ønsker noget ondt for nogen. At lave film er svært nok. Hvis nogen laver en god film eller tv-serie, er det noget, der skal fejres. Det, jeg virkelig ser frem til, er at kunne følge serien som helt neutral seer.

Amazon Studios har allerede udsendt et officielt svar på Jacksons kommentarer og siger: "Da vi forfulgte rettighederne til serien, var vi nødt til at holde serien adskilt fra filmene. Vi har den største respekt for Peter Jackson og Ringenes Herre-filmene og er glade for, at han ser frem til at se 'Magtringene'.

Ifølge THR så forsøgte seriens skabere J.D. Payne og Patrick McKay at komme i kontakt med Peter Jackson, men at overvejelserne omkring, at holde serien og filmene (hvis rettigheder ligger hos Warner Bros.) adskilt, kom på banen og afbrudte samarbejdet.

Måske vigtigst af alt, så har J.R.R. Tolkiens efterkommere tidligere taget afstand fra Peter Jacksons version af forfatterens værker, mens de har været direkte involveret i serien, hvis rettigheder Amazon betalte svimlende 250 mio. dollars for.

Ringenes Herre: Magtringene får premiere på Prime Video den 2. september.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.