Gå til hovedindhold

Populær TV 2-serie takker af: Laver én sidste sæson

Vi skal dog vente lidt længere på sæson 10

josephine@kino.dk
Skrevet af josephine@kino.dk


TV 2 og holdet bag serien Badehotellet, har meddelt, 10. sæson bliver seriens sidste. Den niende sæson af den folkekære serie kører på nuværende tidspunkt på TV 2, og sæsonens sidste afsnit vises i aften.

Siden seriens premiere i 2013 har 'Badehotellet' været afsindig populær med kontinuerligt høje seertal. Forfatterparret bag, Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, melder nu, at det er tid til at stoppe:

- Seernes kærlighed til serien har været utrolig opmuntrende for alle, der har været med til at lave den gennem årene, men Badehotellet har aldrig været tænkt som en ’evighedsserie’. Det er længe, og der kommer et tidspunkt, hvor det ikke vil være naturligt, at de samme feriegæster bliver ved med at flytte ind på det samme hotel i ugevis og år efter år.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste serier på TV2 Play lige nu

TV 2’s fiktionschef Katrine Vogelsang mener at, det er den forfatterparrets interesse i at fortælle karakterernes historier der har drevet serien, fremfor seertal:

- En af grundene til, at det er en succes, er, at vi altid kun har fortsat med en ny sæson, så længe forfatterne havde en vigtig historie at fortælle. Derfor har det aldrig været Badehotellets succes, der har drevet beslutningen om flere sæsoner, men derimod om forfatterne havde lyst til at fortsætte.

Oprindeligt var planen, at lave fem sæsoner af den populære serie, der skulle løbe fra 1928 til 1933. Forfatterne følte dog, at der var mere at fortælle om det store persongalleri, og valgte derfor at serien skulle skildre tiden før, under og efter besættelsen. Serien ender med at have fulgt karaktererne igennem 18 år, fra 1928 til 1946.

LÆS OGSÅ: Internationalt medie: 3 danske serier blandt de 100 bedste i det 21. århundrede

Den tiende sæson får først premiere i 2024, da Corona-nedlukningen har forsinket produktionen af serien, hvilket også var grunden til, at både sæson 8 og 9 blev forkortet til fem afsnit.

Sæson 10 bliver dog en dybdegående afslutning af serien med hele otte afsnit, som kommer til at foregå i 1946.

Om sidste sæson fortæller Hanne Lundblad og Stig Thorsboe:

- Vi kommer selv til at skrive løs hen over hele dette år og ind i det næste. For den idé, vi har til slutningen på Badehotellet, kan slet ikke fortælles på fem afsnit. Den kræver mere plads. Vi håber, at seerne vil opleve, at det var værd at vente på.

- Den bliver afsluttet på smukkeste vis med masser af overraskelser.

'Badehotellet' kan ses på TV 2 og TV 2 Play

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.