Gå til hovedindhold

Robert Downey Jr. vender tilbage til Sherlock Holmes-universet med to serier

Men det bliver bag kameraet

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Robert Downey Jr. er ganske vist kendt for sin ikoniske rolle som Tony Stark aka Iron Man i Marvels filmiske univers. Det er dog ikke den eneste legendariske karakter, han har spillet.

På den 57-årige skuespillers CV finder man nemlig også rollen som den verdensberømte detektiv Sherlock Holmes. Man har således kunnet opleve Downey Jr. som den excentriske detektiv i to film indtil videre.

Det er i Guy Ritchies Sherlock Holmes fra 2009 og dens efterfølger Sherlock Holmes: A Game of Shadows fra 2011. Her udgjorde han og Jude Law den umage duo som netop Holmes og hans makker Dr. Watson.

LÆS OGSÅ: Robert Downey Jr. improviserede Iron Mans mest ikoniske replik

Der er desuden en tredje film om Holmes under udarbejdelse, hvor instruktørtjansen overtages af Dexter Fletcher, som bl.a. har instrueret Elton John-filmen Rocketman. Vi ved dog endnu ikke, om den film bliver til noget.

Nu vender Downey Jr. uanset hvad tilbage til Holmes-universet i samarbejde med HBO. Han er nemlig tilknyttet hele to spinoff-serier om mesterdetektiven, der er baseret på Sir Arthur Conan Doyles bøger. Det skriver The Hollywood Reporter.

Det er stadig småt med information om de to serier, der begge er i deres tidlige udviklingsfase. Det vides bl.a. ikke, om det igen bliver med Downey Jr. i titelrollen - eller om andre skuespillere fra de to Holmes-film dukker op.

LÆS OGSÅ: 5 mordmysterier på film der får din indre detektiv på overarbejde

Endvidere er der ikke offentliggjort noget omkring, hvorvidt de to serier vil have noget med hinanden at gøre - eller hvorvidt Downey Jr.-filmene har betydning for seriernes univers.

Vi ved dog, at Downey Jr. er gået sammen med producer Lionel Wigram - der også producerede Ritchies to detektiv-film - på de kommende to serier.

Vi kan altså se frem til meget mere Sherlock Homes - med eller uden Robert Downey Jr. foran kameraet. Vi håber på foran kameraet.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.