Gå til hovedindhold

Seriemord, Stephen King og Shakespeare: 10 film du skal se i oktober

Den kommende måned byder bl.a. på internationale film med danske Tobias Lindholm og Pilou Asbæk

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Vi begynder snart for alvor at træde ind i en koldere og mere grå tid, hvor man bare har lyst til at krylle sig sammen om sin dyne og streame løs i sin hjemmebiograf.

I den kommende måned er der rig mulighed for at gøre netop det med en række spændende nye film, der rammer de danske streamingtjenester. Vi har her samlet de mest interessante filmtitler, som du kan hygge dig med her i oktober.

Der er både dinosaurer, onde ånder og kioskekspedienter, som vi kan se frem til at møde, samt store internationale film med flere danskere involveret.

Vi har samlet en liste med 10 film, du skal se i oktober måned:

Into the Deep

Den australske, men herboende instruktør Emma Sullivan, har længe haft en bemærkelsesværdig dokumentar på vej om den meget omtalte ubådsag, hvor Peter Madsen slog den svenske journalist Kim Wall ihjel i 2017.

Mordet skulle slet ikke have været fokus for dokumentaren, idet Sullivan begyndte på filmen allerede i 2016, hvor den skulle handle om Peter Madsens værksted og hans forsøg på at blive den første amatørastronaut i rummet.

Det hele tog dog en hovedrystende drejning den 10. august 2017, den dag, hvor Kim Wall interviewede Madsen på hans ubåd.

Filmen skulle have haft premiere i 2020, men blev stoppet da flere medvirkende valgte at tage afstand fra dokumentaren. Nu er Netflix imidlertid vendt på en tallerken, og en omklippet version af filmen får nu premiere på streamingtjenesten alligevel.

‘Into the Deep’ kan ses på Netflix fra d. 30. september.

Dan Brown-filmatiseringerne

Med mere end 200 milioner bøger solgt på verdensplan, er forfatter Dan Brown et ubestridt powerhouse, når det kommer til pop-litteratur.

Historierne om Robert Langdon er page-turners om alt fra religion, kunst, kryptografi og konspirationsteorier.

Bøgerne er da også blevet til en filmtrilogi med Tom Hanks i hovedrollen og med Ron Howard som instruktør. De tre er film er Da Vinci Mysteiet, Engle og Dæmoner, og Inferno.

Filmene har været store succeser, der sammenlagt har intjent over 11 milliarder danske kroner i billetsalg.

Langdons kodebrydende eventyr byder også på danske skuespiller, herunder Nikolaj Lie Kaas, Sidse Babett Knudsen og Thure Lindhardt.

Alle tre film kan ses på C More fra d. 2. oktober

Mr. Harrigan’s Phone

Netflix er klar med en ny film baseret på en historie fra gysets mester Stephen King.

‘Mr. Harrigan’s Phone’ fra novellesamlingen ‘If It Bleeds’ fra 2020 handler om teenageren Craig (Jaeden Martell), der bliver venner med en ældre, tilbagetrukken milliardær kaldet Mr. Harrigan (Donald Sutherland),

Da Mr. Harrigan dør, tager Craig sin afdøde vens telefon i lommen, og efter at den ensomme unge dreng efterlader en besked på den, opdager han med rædsel, at Mr. Harrigan svarer ham fra hinsides graven.

Ryan Murphy (American Horror Story, Monster: The Jeffrey Dahmer Story) har slået sig sammen med The Blind Side-filmskaberen John Lee Hancock, Blumhouse og Netflix om at filmatisere den uhyggelige fortælling.

'Mr. Harrigan’s Phone' kan ses på Netflix fra d. 5. oktober.

 

Catherine Called Birdy

I middelalder-komedien 'Catherine Called Birdy' skal en 14-årig pige i det gamle England vifte bejlere, som hendes far prakker på hende, væk en efter en.

Bella Ramsey, der blev meget populær efter hendes portrættering af Lyanna Mormont i tv-serien Game of Thrones, spiller Catherine i filmen, som er instrueret af Lena Dunham (Girls). 

Ramsey skal i øvrigt også spille Ellie i den længe ventede serie baseret på zombie-spillet The Last Of Us.

'Catherine Called Birdy' er en filmatisering af Karen Cushmans roman af samme navn fra 1994.

'Catherine Called Birdy' kan ses på Prime Video fra d. 7. oktober.

Jurassic World: Dominion

'Jurassic World: Dominion' er den tredje i den nye række af film i det dinosaur-fyldte Jurassic-univers. Den følger således Jurassic World og Jurassic World: Fallen Kingdom.

Denne fortsættelse udspiller sig fire år efter forgængeren, hvor dinosaurerne nu lever side om side med menneskene kloden rundt. Det er dog ikke en lykkelig sameksistens. De forhistoriske monstre angriber nemlig både mennesker og nutidens dyreracer.

Vi møder igen Owen (Chris Pratt) og Claire (Bryce Dallas Howard), der bor isoleret i en skov med deres plejedatter Maisie. Fortidens hemmeligheder sniger sig dog snart ind på Maisie og plejeforældrene, hvilket afstedkommer sin del af farlige problemer.

'Jurassic World: Dominion' bliver også til et gensyn med det oprindelige trekløver fra Steven Spielbergs Jurassic Park, nemlig palæobotanikeren Ellie Sattler, Dr. Alan Grant og kaosteoretikeren Ian Malcolm i skikkelse af de oprindelige skuespillere Laura Dern, Sam Neill og Jeff Goldblum.

'Jurassic World: Dominion' kan købes på bl.a. Blockbuster fra d. 10. oktober og kan lejes fra d. 24. oktober.

Rosaline

Du kender nok allerede Shakespeares 'Romeo & Julie'. Gør dig nu klar til at opleve tragedien på en helt ny komisk måde... og møde Romeos ex.

Filmen 'Rosaline' er fortalt fra Julies kusine, Rosalines, perspektiv og finder sted lige efter romancen mellem de to turtelduer starter. Rosaline forsøger at stoppe det, så hun selv kan være sammen med Romeo.

Filmen har Kaitlyn Dever fra Booksmart i titelrollen.

'Rosaline' kan ses på Disney+ fra d. 14. oktober.

Clerks III

Kevin Smiths kultklassiker Clerks fra 1994 var en masterclass i, hvordan man laver film med mikrobudget.

Den sort/hvide æstetik og den klaustrofobiske setting i den lille købmand i New Jersey, hvor to fyrer prøver at få tiden til at gå, er nærmest definitionen af ikonisk.

Det er 16 år siden efterfølgeren Clerks 2 kom ud og nu får vi igen mulighed for at genbesøge kiosken med mange af de samme skuespillere inkl. Rosario Dawson, der senest har spillet Ahsoka Tano i Star Wars-universet.

I den nye film går Kevin Smith meta på det univers, han skabte for 28 år siden. Historien går nemlig på, at efter Randal en dag overlever et hjerteanfald, beslutter ham og hans makker Dante sig for at lave en film om deres liv i købmanden Quick Stop. De laver altså deres helt egen version af ’Clerks’.

Kevin Smith er endnu engang både instruktør og forfatter på filmen, og han vil selvfølgelig også genbesøge sin rolle som den stille halvdel af Jay og Silent Bob.

'Clerks III' kan købes på Blockbuster fra d. 14. oktober og lejes fra d. 28. oktober. 

The School for Good and Evil

Skolen for godt og ondt åbner sine døre på Netflix denne måned i en film baseret på Soman Chainanis debutroman ’The School for Good and Evil’.

Filmen af samme navn følger de to bedste venner Sophie (Sophia Anne Caruso) og Agatha (Sofia Wylie).

Sophie, en gyldenhåret syerske, drømmer om at slippe fri fra sit triste liv i håb om at blive prinsesse, alt imens Agatha stræber efter at blive en rigtig heks.

En nat under en blodrød måne fejer en stærk kraft dem væk til skolen for godt og ondt - hvor de sande historier bag hvert stort eventyr begynder.

Paul Feig (Brudepiger) er instruktør på fantasy-filmen, der har navne som Charlize Theron, Kerry Washington, Michelle Yeoh og Laurence Fishburne på rollelisten.

'The School for Good and Evil' kan ses på Netflix fra d. 19. oktober.

The Good Nurse

Den danske instruktør Tobias Lindholm står bag denne Netflix-thriller baseret på en sand historie om sygeplejersken Charles Cullen, der slog patienter ihjel i massevis, måske endda i hundredevis.

Rollen som seriemorderen indtages af Eddie Redmayne, mens Cullens kollega Amy Loughren spilles af Jessica Chastain.

Filmen er baseret på Charles Graebers bog 'The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder' fra 2013 med et manuskript af 1917-forfatteren Krysty Wilson-Cairns.

Tobias Lindholm er bl.a. kendt for at skrive og instruere den Oscar-nominerede Krigen og har desuden instrueret adskillige afsnit af Mindhunter samt den danske mini-serie Efterforskningen.

'The Good Nurse' kan ses på Netflix fra d. 26. oktober.

Run Sweetheart Run

Selvom det kan se hyggeligt ud på billedet, så er ’Run Sweetheart Run’ med danske Pilou Asbæk det absolut ikke. Filmen er nemlig en uhyggelig thriller fra det berygtede gyserstudie Blumhouse.

Efter hvad der begynder som en fredelig middag med en klient, bliver den enlige mor Cherie jagtet af en monstrøs og tilsyneladende ustoppelig overfaldsmand i form af Pilou Asbæk, som du aldrig har set ham før.

Filmen havde premiere på Sundance Film Festival helt tilbage i 2020, og dengang blev den beskrevet som en underholdende kamp gennemblødt i blod.

Vi får endelig mulighed for at se filmen, når den rammer Prime Video d. 28. oktober.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.