Gå til hovedindhold

Skak har aldrig været mere sexet

'The Queen's Gambit' slår vild Netflix rekord

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


The Queen's Gambit har været på alles tunger den sidste måned, og med 62 millioner seere slår skak-dramaet nu en vild rekord som Netflix mest sete mini-serie nogensinde ifølge Indiewire.

Serien handler om den unge, forældreløse Beth, der på børnehjemmet opdager sit naturtalent for skak. Allerede ved sin første konkurrence bliver Beth undervurderet på grund af sit køn, men som hun når længere og længere op i det Amerikanske skak-hieraki, må hun både kæmpe med sin nyfundne popularitet og et begyndende alkoholproblem.

Anya Taylor-Joy brillerer som den kontante hovedrolle, der sender intense blikke til sine modstandere over skakbrættet, og som må kæmpe sig frem som ene kvinde i en maskulin og mandsdomineret branche. 

Derfor må en stor del af æren i, at interessen for skak er steget eksponentielt den sidste måned, gives til Taylor-Joy. Mens skak-relaterede Google-søgninger er fordoblet, er salget af skaksæt steget med hele 250% på Ebay.

Måske årets mest populære julegave bliver sort-hvid ternet? 

The Queens Gambit kan ses på Netflix.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.