Gå til hovedindhold

Stor ændring kan være på vej til Netflix

Er det slut med at binge?

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Netflix var med til at ændre måden, vi så tv-serier på og er blevet synonym med det såkaldte binge-watching, hvilket vil sige, at man ser mange eller samtlige afsnit af en serie i et streg.

Deres foreløbige udgivelsesmodel har indtil nu passet til den slags seriesening, idet de hidtil næsten altid har udsendt alle afsnit af deres originalserier på én gang. Dermed har man haft timevis af indhold, som man kunne give sig i kast med fra starten.

Denne model står i kontrast til, hvordan stort set alle konkurrenterne gør det, fx HBO MAX, Prime Video og Disney+, som ofte foretrækker at give deres kunder et enkelt afsnit om ugen.

LÆS OGSÅ: Årets bedste serier er fundet: Netflix-sensation overrasker

Nu hvor Netflix for første gang møder modgang med faldende abonnenttal og aktiekurser, kan det betyde, at streaminggiganten laver en radikal ændring i deres måde at udgive serier på.

I et portræt af Netflix-chef Reed Hastings skriver nyhedsmediet Puck, at Hastings nu virker mere interesseret i at lave binge-modellen om til en mere uge-til-uge-baseret model i et håb om at holde relevansen og samtalen omkring serierne kørende i længere tid.

For nyligt har vi set flere eksempler, hvor Netflix allerede er begyndt at bløde en smule op i deres strategi ved fx Stranger Things og Ozark, hvor man delte sæsonen op i to dele, der blev udgivet med et kort tidsinterval mellem dem.

LÆS OGSÅ: Golden Globes 2022: Netflix-film er årets store prisvinder

Specielt forsinkelsen af de sidste par afsnit af 4. sæson af ’Stranger Things’ virkede til at hjælpe med at holde opmærksomheden på serien i medierne længere, end den muligvis havde gjort, hvis alle afsnit var blevet udgivet på samme tid.

Det er fortsat ikke til at vide om Netflix definitivt vil ændre kurs, men hvis det sker, bliver det interessant at se, om brugerne vil tage godt imod ændringen, eller om de bliver frustrerede over at skulle vente på nye afsnit af deres yndlingsserier uge efter uge.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.