Gå til hovedindhold

True crime: 5 danske mordgåder

Dokumentarserier dykker ned i danske kriminalsager

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig NielsenTV2 Play har udgivet sidste afsnit af deres nyeste danske true crime-dokumentar, Drabet i skoven, og i den anledning udpeger vi fem skræmmende, danske kriminalsager, som man kan dykke ned i på de danske streamingtjenester.

Se også vores liste over de 10 bedste true crime-dokumentarer du kan streame lige nu.

drabet-i-skoven.jpg


Drabet i skoven

TV2s nyeste dokumentar i genren efterforsker sagen om det brutale drab på den 22-årige Anders Mark Hansen, der blev fundet i en skov på Stevns.

Thorsten Thomsen blev dømt for mordet. Men her 9 år efter hævder han stadig, at han ikke var gerningsmanden.

Sagen fra 2012 får derfor et ekstra kig af TV2, der snakker med ofrets familie, vidner, politiet og den dømte Thorsten Thomsen.

Har politiet begået fatale fejl? Flere oplysninger rejser alvorlige, ubesvarede spørgsmål.

’Drabet i skoven’ kan ses på TV2 Play.

PedalOve.jpg


Mysteriet om Pedal-Ove

Holdet bag ’Drabet i skoven’ stod i 2019 bag en anden opsigtsvækkende dokumentarserie. ’Mysteriet om Pedal-Ove’ undersøger det uopklarede mord på Brita Hansen fra 1982.

Sagen er kendt for at værende Danmarks største justitsmord, da Britas mand, Ove Hansen (kendt som Pedal-Ove) blev sigtet og dømt for mordet – for 10 år senere at blive frikendt, da nye vidner kom frem.

Nye oplysningerne i dokumentar rejser tvivl om Pedal-Oves ellers sikre alibi, mens den også undersøger mediernes betydning i frikendelse af Ove. Og hvem slog så egentlig Brita ihjel?

Sagen stiller flere spørgsmål end svar i dette danske mordmysterium.

'Mysteriet om Pedal-Ove' kan ses på TV2 Play.

EmilieMeng2.jpg
PRIVATFOTO © Billede fra Facebook


Emilie Meng – en efterforskning går galt

En af de mest omtalte sager i nyere dansk kriminalhistorie er drabet på den 17-årige Emilie Meng, der stadig er uopklaret.

Over tre afsnit dykker denne DR dokumentarserie ned i sagen, og stiller spørgsmål: Er der tale om en ekstremt udspekuleret gerningsmand, eller har det danske politi overset en lang række oplagte spor?

Dokumentaren går i fodsporene på Emilie Meng og politiets arbejde – undersøger huller i historien, finder nye vidner og taler med de pårørende. En skræmmende og ulykkelig historie, men en vigtig beretning for eftertiden.

'Emilie Meng – en efterforskning' går galt kan ses på DRTV.

Drabet-uden-lig.jpg


Drabet uden lig

I 2012 blev de to mænd, Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen, dømt for drabet på forretningspartneren og familiefaren Henrik Haugberg Madsen – uden lig eller nogen fysiske beviser.

TV2 undersøger sagen og taler bl.a. med de to mænd, der fortsat hævder deres uskyld i fængslet. Men hvad er hoved og hale i sagen? Er Henrik død? Eller er han bare stukket af til udlandet?

’Drabet uden lig’ byder på et karaktergalleri uden lige fra et miljø med fup og fiduser i millionklassen – og hvor skillelinjen mellem sandhed og løgn er ikkeeksisterende.

Dokumentaren finder nye fældende beviser, der forstærker spørgsmål: Har politiet begået fejl? Og er de rette fængslet?

'Drabet uden lig' kan ses på TV2 Play.

ScandinavianStar.jpg
Foto: Norsk Politi


Scandinavian Star

Over seks afsnit undersøger denne DR-dokumentar en af de største uopklarede mordgåder i Skandinavien.

I 1990 mister 159 mennesker livet ombord på færgen, Scandinavien Star, da den brænder på åbent hav.

Tragedien efterforskes af dokumentarholdet, der med over 120 interviews snakker med stor set alle involverede i sagen, fra overlevende og vidner til ansatte på færgen og myndighederne.

Sagen strækker sig fra USA til de danske farvande. Men hvem stod bag den påsatte brand? Var der en økonomisk baggrund for at starte en brand? Er en pyroman på spil? Alle muligheder og spor bliver vendt.

'Scandinavian Star' kan ses på DRTV.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.