Gå til hovedindhold

Ventet dansk serie og masser af gys: 10 serier du skal se i oktober

Der er godter fra både Von Trier og Del Toro på vej

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Vi begynder snart for alvor at træde ind i en koldere og mere grå tid, hvor man bare har lyst til at krylle sig sammen om sin dyne og streame løs i sin hjemmebiograf.

I den kommende måned er der rig mulighed for at gøre netop det med en række spændende nye titler, der rammer de danske streamingsider. Vi har her samlet de mest interessante serie-tilbud, som vi kan hygge os med her i oktober.

Vi bliver bla. forkælet med nyt fra to af verdens mest visionærer filmskabere - nemlig Lars von Trier og Guillermo Del Toro.

Vi har samlet en liste med 10 serier, du skal se i oktober måned:

The Thing About Pam

Hvem elsker ikke et godt mordmysterie? ’The Thing About Pam’ er baseret på de virkelige hændelser omkring det brutale mord på Betsy Faria i 2011 og den utrolige historie omkring hændelsen

Renée Zellweger er nærmest uigenkendelig i den nye serie, hvor hun spiller Betsys veninde Pam Hupps. Serien følger Pams involvering i drabet, der fik Betsys mand Russ Faria dømt for mord, skønt han insisterede på sin uskyld.

True crime-dramaet er en mini-serie, der består af i alt 6 afsnit.

’The Thing About Pam’ kan ses på Viaplay fra d. 2. oktober.

The Walking Dead – sæson 11

Det er 12 år siden vi kunne se zombieapokalypsen bryde ud i første sæson af 'The Walking Dead', men efter al den tid er det nu tid til at sige farvel til serien, der startede det hele.

Tredje og sidste del af 'The Walking Dead' sæson 11 starter i denne måned, og der er en masse cliffhangers, som skal følges op på fra anden del.

Finalesæsonen kan ses på Disney+ fra d. 3. oktober.

The Bear

Det har været længe ventet, men nu får vi endelig den anmelderroste ’The Bear’ til Danmark her i oktober.

Serien handler om Carmen 'Carmy' Bersatto, der er en kok, som har arbejdet på fine restauranter, men som må vende tilbage til Chicago for at styre sine forældres sandwichshop.

Hovedrollenindehaveren Jeremy Allan White har tidligere spillet med i Shameless.

'The Bear' kan ses på Disney+ fra d. 5. oktober.

The Midnight Club

Som er tydeligt på mange af serierne på denne liste, er oktober selvfølgellig også synonym med gys og gru. Og The Midnight Club på Netflix er skabt af en a gysets største mestre, Mike Flanagan, der bl.a. har stået bag succes-gys som The Haunting of Hill HouseThe Haunting of Bly Manor og Midnight Mass.

Serien er baseret på Christopher Pikes roman fra 1994 om en gruppe dødeligt syge patienter på et hospice.

Her mødes gruppen af unge hver dag ved midnat for at dele uhyggelige historier. Der begynder dog snart at ske sin del af skræmmende ting i mørket på stedet.

Blandt seriens skuespillere finder man gyser-ikonet Heather Langenkamp som stedets hemmelighedsfulde læge. Hun spillede som bekendt Nancy Thompson i bl.a. den første A Nightmare on Elm Street fra 1984.

'The Midnight Club' kan ses på Netflix fra d. 7. oktober.

Riget 3: Exodus

Den tredje og sidste sæson af den populære Lars von Trier-serie Riget er nok en af de mest længe ventede danske serier i lang tid – især efter den seneste sæson tilbage i 1997 efterlod seerne med store åbne spørgsmål.

De bliver nu besvaret i den nye serie, der har søvngængeren Karen i centrum. En aften ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til RIGET er ved at åbne sig på ny, og Karen må redde hospitalet fra undergang.

Bodil Jørgensen spiller rollen som Karen, ledsaget af den nye portør Balder (Nicolas Bro) - der danner den nye duo efter Fru Drusse og Bulder.

Flere af den originale series skuespillere vender også tilbage, herunder Ghita Nørby, Søren Pilmark og Peter Mygind.

'Riget 3: Exodus' kan ses på Viaplay fra d. 9. oktober

Headhunters

Headhuntererne fra 2011 med Nikolaj Coster-Waldau på rollelisten er fortsat den bedst sælgende norske film nogensinde. Nu får serien beaseret på samme bog Jo Nesbø premiere i Danmark efter at have fået en fantastisk modtagelse af både seere og anmeldere i hjemlandet.

Seriens handling udspiller sig før romanen og filmatiseringen fra 2011. Vi følger Roger Brown, som spilles af Axel Bøyum (Hjemmebane), der er en headhunter, som lyver og manipulerer sin vej frem i karrieren og i kærlighedslivet. Den ene løgn tager den anden, og snart er han så viklet ind i sine historier, at det bliver til fare for ham selv og hans omgivelser.

Der loves masser af sort humor og spænding, når 'Headhunters' kommer på C More d. 10. oktober.

The Peripheral

Christopher Nolans bror Jonathan Nolan, der blandt andet har stået bag successerien Westworld, er nu klar med en ny stor satsning på Prime Video kaldet ‘The Peripheral’ baseret på William Gibsons bedstsælgende roman af samme navn.

Serien er en dystopisk science-fiction thriller, der finder sted i to forskellige tidslinjer. Den ene er i den nærme fremtid, mens den anden foregår omkring hundrede år ude i fremtiden.

Efter hovedpersonen Flynn, spillet af Chloë Grace Moretz, påtager sig sin brors security-job i, hvad de begge tror er cyberspace, opdager hun hurtigt noget, der muligvis kan ændre hendes fremtid for altid.

’The Peripheral’ kan ses på Prime Video fra d. 21. oktober.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities

Jo tættere vi kommer på Halloween, desto mere uhyggeligt bliver det. Inden vi kan fange den berygtede auteur Guillermo del Toros version af Pinocchio på Netflix til december, forkæler den berømte filmskaber os med en antologi-serie, der vil løbe os langt ned af nakken.

Del Toro er specielt kendt for sine ”creature-features” såsom Pans Labyrint og The Shape of Water. I den nye serie vil vi få præsenteret en række små gyselige fortællinger, som Del Toros krøllede hjerne har fundet på.

Hvert afsnit vil være en ny historie og et nye cast. Del Toro beskriver serien som genredefinerende og beregnet til at udfordre traditionelle forestillinger om gysere.

‘Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities’ kan ses på Netflix fra d. 25. oktober.

Chucky – sæson 2

Gyser-serien 'Chucky' handler om den nu ikoniske, rødhårede og morderiske dukke af samme navn, der første gang optrædte i Child's Play fra 1988.

Efter at blive beskrevet som en "coming of rage"-historie, blev første sæson rost for at tackle temaer som seksualitet og identitet, mens den samtidig lykkedes med at bevare sin makabre ånd.

Med så gode anmeldelser og stærke seertal, så var det uundgåeligt, at morderdukken ville vende tilbage igen, og det sker så denne halloween.

Dukken vil terrorisere igen på C More fra d. 31. oktober.

The White Lotus – sæson 2

Vi er igen klar til at tjekke ind på ’White Lotus’ efter første sæsons overraskende afslutning.

Det satiriske komediedrama finder sted på et resort, hvor de rige hvide gæster kan tillade sig alt, og det altid går ud over de stakkels medarbejdere. Det er en serie fyldt med skøre optrin, pinlige eskapader og dramatiske drejninger, hvilket vi forhåbentligt kan vente mere af i sæson 2.

Den nye sæson vil finde sted på et helt nyt hotel med et helt nyt cast bortset fra Jennifer Coolidge, der vandt en Emmy for sin præstation i serien.

Første sæson modtog i det hele taget hele 20 Emmy-nomineringer, så der er meget at leve op til i efterfølgeren.

'The White Lotus – sæson 2' kan ses på HBO MAX fra d. 31. oktober.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.