Gå til hovedindhold

Viggo Mortensen og Kristen Stewart eksperimenterer med indvolde i ny Cronenberg-film

Eastern Promises-instruktøren vender tilbage til sine body horror-rødder

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


David Cronenberg vender officielt tilbage i instruktørstolen for første gang siden Maps to the Stars i 2014, når han denne sommer begynder optagelserne til sin kommende film 'Crimes of the Future' i Grækenland.

Rollelisten byder på en genforening mellem Cronenberg og Viggo Mortensen, mens også Kristen Stewart og Spectre-skuespillerinden Léa Seydoux kommer til at medvirke i bærende roller.

Filmen foregår i en nær fremtid, hvor menneskeheden må lære at tilpasse sig sine nye syntetiske omgivelser, hvilket er begyndt at ændre på menneskets biologiske opbygning.

Mens nogle vælger at omfavne trans-menneskelighedens nye muligheder, prøver andre at kontrollere det. Kunstneren Saul Tenser omfavner det nye "Accelereret evolutions syndrom" ved at gro nye og uventede organer i sin krop.

Tenser og hans partner Caprice optræder med fjernelsen af disse organer foran sit loyale publikum, men med regeringen og en mystisk subkultur i hælene, bliver kunsteren nødt til at finde frem til sin mest chokerende optræden nogensinde.

'Crimes of the Future' beskrives som en ny science fiction-film, mens Mortensen i et interview med GQ kunne afsløre, at Cronenberg med sin nye film vender tilbage til sine body horror-rødder, mens filmen samtidig kan beskrives som en film noir-fortælling.

Læs også: Viggo Mortensen er på vej med ny forudroligende film fra instruktøren bag 'Eastern Promises'.

Mortensen og Cronenberg har tidligere arbejdet sammen på de anmelderroste A History of Violence og Eastern Promises.

Cronenberg instruerede i 1970 en film af samme navn om en dystopisk fremtid, hvor en pest har dræbt alle kvinder. Ifølge den nye synopsis lyder det ikke til, at den nye 'Crimes of the Future' vil være forbundet med 1970-filmen.

'Crimes of the Future' afventer premieredato.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.