Gå til hovedindhold

Viralt billede afslører lavbudgets-premieren på 23 år gammel Star Wars-film

George Lucas brugte sine penge andetsteds

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Et billede fra premieren på Star Wars: Episode I - The Phantom Menace i 1999 er de seneste par dage gået viralt. Det forstår vi godt.

Billedet er fra den røde løber, hvor man ser to af filmens hovedroller i form af Liam Neeson og Natalie Portman. De ser ikke videre begejstrede ud i den meget lidt glamourøse setting.

Det kunne med andre ord godt se ud til, at Star Wars-skaberen George Lucas i sin tid brugte alle pengene på filmene og altså ikke på gallapremieren.

LÆS OGSÅ: Disse 9 Star Wars-serier er på vej til Disney+

Det virale billede blev første gang delt på Twitter, hvor man ser de to stjerner stå foran filmens plakat med mere eller mindre døde ansigtsudtryk.

Tweetets følgetekst laver ikke så underligt sjov med, at premierens budget ser ud til at have været på sølle to dollars. Det er dog nok ikke helt sandheden. Om ikke andet var filmens budget på 115 millioner dollars, mens den indtjente intet mindre end lige på den anden side af en milliard dollars.

'The Phantom Menace' var den første film i Lucas' Star Wars-prequel-trilogi, hvor Portman spiller den unge dronning Padmé Amidala af Naboo, mens Neeson ses som jedi-mesteren Qui-Gon Jinn. Desuden spiller Ewan McGregor i filmen en ung Obi-Wan Kenobi.

Netop McGregors rolle som Obi-Wan Kenobi har fået sin egen serie af samme navn i år, hvor alle seriens seks episoder nu kan ses på Disney+.

Inspiration til hjemmebiografen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev via linket herunder for at få:

  • Nyheder
  • Streamingtips
  • Guides
  • Konkurrencer
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.