Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Kongernes fald

Om dansk speedways storhedstid Læs mere
2019
Dokumentar
90 min
Kan streames på
SF Anytime iTunes

Den danske dokumentarfilm 'Kongernes fald' handler om passionen bag speedway, lugten af brændt metanol og lyden af motorer, der gasses op.

I 1970’erne og 80’erne er Ole Olsen dansk speedways' ukronede konge, men de to kronprinser Erik Gundersen og Hans Nielsen ånder ham i nakken for at blive den næste, der står øverst på sejrsskamlen.

Se vores interview med de tre speedway-konger her.

Historien om dansk speedways uventede storhedstid handler om et nært bånd mellem tre mænd, som skiftede fra venskab til splid. Filmen tager os med ind i en dramatisk fortælling, drevet af disse mænds ambitioner om at blive den bedste.

'Kongernes fald' tegner en tid, hvor sportens verden var mere eventyrlig, hvor man med den rette, indædte indstilling kunne rejse sig fra plovfurerne på landet og ende som kongen af speedway. 

Instruktør Mads Kamp Thulstrup har tidligere stået bag dokumentaren Og det var Danmark samt flere afsnit af 'Arvingerne'.

Rating star
5.3
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Flere danske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.