Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

CODA

Livsbekræftende drama Læs mere
2021
Drama
111 min
Kan streames på
iTunes Apple TV+ Blockbuster Grand Hjemmebio SF Anytime Rakuten TV

Filmen 'CODA' er et drama om teenageren Ruby, der er den eneste i sin familie, som kan høre.

Ruby forsøger at balancere sin daglige skolegang med det hårde arbejde ved siden af, hvor hun hjælper sine døve forældre og bror med den økonomisk pressede fiskeriforretning. Selvom hun elsker sin familie, og gerne agerer tolk for dem, begynder hun at se et andet liv for sig.

Det går nemlig op for Ruby, at hun ikke bare har passion for musik, men decideret et uslebent sangtalent parat til at blive foldet ud. Nu må hun vælge imellem at udleve sin drøm eller fortsat bistå det udfordrede familieforetagende.

'CODA' står for Child of Deaf Adults, altså børn af døve forældre. Filmen er en engelsksproget genindspilning af den franske Familien Bélier fra 2014 og kombinerer det søde med det humoristiske og det dramatiske.

Som Rubys kærlige og herlige forældre ses Troy Kotsur og Marlee Matlin, hvoraf sidstnævnte er den eneste døve skuespiller til at have vundet en Oscar i sin rolle i 'Children of a Lesser God'.

Ligesom den Oscar-vindende Sound of Metal skildrer 'CODA' et liv, hvor hørelse og manglen på det samme spiller en afgørende rolle.

Filmen modtog tre Oscar-statuetter for Bedste film, Bedste manuskript og Bedste mandlige birolle til Kotsur. (Copyright: kino.dk)

Rating star
5.1
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.