Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Miss Viborg

Dansk feelgood i provinsen Læs mere
2022
Drama
99 min
Kan streames på
Rakuten TV SF Anytime Blockbuster Grand Hjemmebio

Filmen 'Miss Viborg' er et dansk feelgood drama af Marianne Blicher om tre menneskeskæbner i den jyske provinsby med Ragnhild Kaasgaard, Isabella Møller Hansen og Kristian Halken på rollelisten.

Førtidspensionisten og tidligere skønhedsdronning, Solvej, lever et selvvalgt isoleret liv med vante rutiner og dyrkning af gamle knuste drømme. På sin pensionistknallert tøffer hun rundt med hunden, Poul Reichhardt, og supplerer førtidspensionen med salg af sine receptpligtige piller i lokalområdet.

Naboens datter, den rodløse og grænsesøgende, 17-årige Kate, aner ikke hvad hun skal stille op med sig selv og sit liv, og i et anfald af kedsomhed bryder hun ind i nabolejligheden, men overraskes af Solvej. Nu begynder et spil om hvem, der snyder hvem, men der opstår også et uventet venskab. Måske har livet mere at byde på for begge, hvis de bare tør.

'Miss Viborg' er Marianne Blichers spillefilmsdebut, som er inspireret af instruktørens egne oplevelser og opvækst i Viborg. Stærke dramaer fra provinsen er ved at vinde indpas hos danskerne, hvilket film som Hvor Kragerne Vender og Onkel er eksempler på, og 'Miss Viborg' er seneste skud på stammen.

Filmen har desuden fået international hæder på Santa Barbara Film Festival, hvor den modtog prisen for Bedste Nordiske Film.

Rating star
5.1
/6
Brugerne
Rating star
3.3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere komedier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.