Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

The Alpinist

En fri fugl Læs mere
2022
Dokumentar
93 min
Kan streames på
Blockbuster SF Anytime Viaplay Rent & Buy Rakuten TV Netflix
Dokumentarfilmen 'The Alpinist' handler om en visionær klatrer, som følger sin passion og drager den yderste konsekvens.
 
Mens klatresporten bevæger sig fra niche til mainstream, klatrer Marc-André Leclerc alene, langt væk fra rampelyset. På fjerne bjergsider foretager den 23-årige frie fugl nogle af de dristigste soloklatringer nogensinde. Uden at tiltrække sig den helt store opmærksomhed. Marc-André Leclercs metode er selve essensen af et soloeventyr: ingen kameraer, ingen reb, ingen fejlmargin.
 
Fascineret af Marc-André Leclercs stilfærdige bedrifter går instruktør Peter Mortimer (The Dawn Wall) i gang med at lave en film om den canadiske soloklatrer. Men han er svær at stille skarpt på. Nomadeagtig og mediesky som han er, har han hverken telefon eller bil, og han indvier kun tøvende filmholdet i sin rene, uforfalskede klatrevision.
 
Peter Mortimer har svært ved at holde trit, og Marc-André Leclercs klatringer bliver mere ambitiøse og dristige. Eliteklatrere er forbløffede over hans resultater, mens andre frygter, at han løber for store risici. Marc-André Leclerc drager ud på et historisk eventyr i Patagonien, som kommer til at omdefinere, hvad der er muligt i soloklatring.
Rating star
4.4
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.