Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Nelly & Nadine

Forbudt kærlighed Læs mere
2022
Dokumentar
92 min
Kan streames på
Blockbuster Grand Hjemmebio

Filmen 'Nelly & Nadine' fortæller gennem dagbøger, postkort og smalfilm historien om forbudt kærlighed mellem to kultiverede kvinder, der fandt hinanden i en koncentrationslejr under krigen og indledte et livslangt forhold.

I gamle optagelser af overlevende fra Anden Verdenskrigs koncentrationslejre, der sejler ind på havnen i Malmø, stirrer en kvinde skælmsk ind i kameraet. Hvem er hun, hvad tænker hun på? Kvinden hed Nadine, og i Ravensbrück-lejren havde hun indledt et forhold til Nelly – en kvinde, hvis barnebarn Sylvie i dag forsøger at samle brikkerne i det puslespil, som hendes bedstemors liv var.

På sin gård i Frankrig har Sylvie en kiste fuld af breve, billeder og Super-8-film, som hun har fået af Nelly. I 20 år har hun ikke turdet kigge i kisten. Da hun åbner den begynder omskrivningen af familiens historie og forvandler sig til en smuk kærlighedshistorie mellem to kultiverede kvinder, der fandt sammen mod alle odds.

'Nelly & Nadine' er indstillet som en af tre kandidater til Sveriges Oscar-bidrag.

Rating star
5.5
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.