Gå til hovedindhold

Filmhitlisten giver dig overblik over de mest sælgende film, du kan købe og leje, hver uge!

 

I denne uge lanceres Filmhitlisten, der er den første officielle, ugentlige topliste for digitale film i Danmark.

Du kan således hver uge se de mest populære film på køb og leje. Tallene er baseret på købs- og lejedata fra de største digitale filmtjenester i Danmark, bl.a. Blockbuster, Viaplay, SF Anytime, Apple TV og Rakuten TV.

Læs om alle filmene herunder og se en kort trailer-præsentation af ugens mest sælgende film nederst i artiklen.

Filmhitlisten i denne uge (25. august - 31. august 2021):

1. Ternet Ninja

Mange har set eller genset animationsfilmen 'Ternet Ninja' i forbindelse med biografpremieren på efterfølgeren Ternet Ninja 2.

'Ternet Ninja' er en filmatisering af Anders 'Anden' Matthesens populære børnebog af samme navn.

Filmen følger teenageren Aske, der får en Ninja-dukke af sin onkel Stewart, da han vender hjem fra Thailand. Dukken viser sig imidlertidigt at være levende, dødens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn over for manden, som ejer fabrikken, den er lavet på.

Den ternede ninja hjælper Aske med hans problemer, og drengen lover til gengæld at hjælpe dukken, uden helt at vide, hvad det indebærer. Dukken er fast besluttet på at få hævn ved at slå den skuppelløse direktør ihjel, men Aske insisterer på, at der er en bedre løsning. 

Det er komikerens anden animationsfilm efter den succesfulde Terkel i knibe, og denne gang skal Anders Matthesen både skrive, instruere og lægge stemme til filmen.

Ternet Ninja kan ses her

Retfærdighedens ryttere

2. Retfærdighedens ryttere

Den danske action-komedie 'Retfærdighedens ryttere' er en ny film af Anders Thomas Jensen - manden bag elskede film som Blinkende lygterDe Grønne Slagtere og Adams Æbler.

Filmen handler om militærmanden Markus, der må drage hjem fra krig for at tage sig af sin teenagedatter, da hans kone dør i en tragisk togulykke.

Eller er det nu en ulykke? Matematiknørden Otto, der var ombord på toget, mener nemlig, at en større konspiration står bag, og sammen med hans to excentriske venner Lennart og Emmenthaler, mener han at have beviser.

De opsøger Markus, som er opsat på at få hævn over sin kone, og de begiver sig ud på et retfærdighedstogt.

Filmen samler en af årets vildeste dansk rollelister med Mads MikkelsenNikolaj Lie KaasNicolas Bro og Lars Brygmann i front overfor bl.a. Andrea Heick Gadeberg (Ser du månen, Daniel), Gustav Lindh (Dronningen) og Roland Møller (Under sandet).

Retfærdighedens ryttere kan ses her.

Godzilla vs Kong.jpg

3. Godzilla vs. Kong

Actionfilmen 'Godzilla vs. Kong' har som titlen indikerer de to legendariske filmmonstre på menuen, nemlig den japanske Godzilla og kæmpeaben King Kong. Menneskeheden er således fanget i midten, når de to giganter mødes til monsterkamp.

Filmen forener nemlig de to monsteruniverser fra henholdsvis Kong: Skull Island og Godzilla samt dens efterfølger Godzilla: King of the Monsters.

De to enorme bæster har siden da været at finde i en række forskellige film og er blevet en fast del i populærkulturen.

Godzilla vs. Kong kan ses her.

4. Infinite

Science fiction-filmen 'Infinite' handler om en mand, som finder ud af, at hans hallucinationer er syn fra tidligere liv.

Mark Wahlberg har hovedrollen over for Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave).

Instruktøren Antoine Fuqua har tidligere stået bag bl.a. The Equalizer og Training Day.

Infinite kan ses her.

5. The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It

Filmen 'The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It' (Nattens dæmoner 3) er det tredje kapitel i gyserserien, der startede i 2013 med Nattens dæmoner.

Historien er baseret på en virkelig sag fra de paranormale efterforskere  Ed og Lorraine Warren.

Den sensationelle fortælling tager sit udgangspunkt i den første amerikanske retssag nogensinde, hvor den mordmistænkte bruger dæmonisk besættelse som sit forsvar.

Patrick Wilson og Vera Farmiga er tilbage som Warren-parret, som de begge har udtrykt ønske om at kunne spille i flere film i fremtiden.

Udover de tre Conjuring-film foregår AnnabelleAnnabelle: Skabelsen og The Nun i samme overnaturlige-univers. De seneste to film i serien er The Curse of La Llorona og Annabelle Comes Home. Det er instruktøren bag førstnævnte, som står bag kameraet på 'The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It'.

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It kan ses her

6. Lille sommerfugl

Den danske film 'Lille sommerfugl' er en drama-komedie skrevet og instrueret Søren Kragh-Jacobsen.

Landmanden Ernst og hustruen Louise skal holde guldbryllup i det lokale forsamlingshus med dansktop musik og kinddans. 

Men som festlighederne udvikler sig, kommer flere familiehemmeligheder frem, og Ernst gemmer på den allerstørste. Familien sættes derfor overfor den ultimative prøvelse.

Søren Kragh-Jacobsen er blandt dansk films helt store instruktører i forskellige genrer. Han har tidligere stået bag familiefilmen Gummi Tarzan, Dogme-filmen Mifunes sidste sang og thrilleren I lossens time.

'Lille sommerfugl' vil tillige indeholde en række nye sange skrevet af Kragh-Jacobsen, der tidligere har stået bag sanghittet 'Mona, Mona, Mona' fra 1975.

I hovedrollen ses Jesper Christensen som netop samarbejde med instruktøren for 42 år siden, da de lavede Vil du se min smukke navle?

Lille sommerfugl kan ses her

7. The Misfits

Filmen 'The Misfits' er en action-komedie med Pierce Brosnan (GoldenEye).

End ikke et topsikret fængsel kan holde på Richard Pace, en international mestertyv. Men hans dristige flugt og vilde biljagt, hvor han slipper væk fra FBI og politiet, ender med, at han bliver samlet op af en moderne Robin Hood-bande, The Misfits.

Den dygtige bande ledes af den excentriske og karismatiske Ringo, og medlemmerne overtaler Pace til at være med til århundredets kup. Planen er at stjæle guldbarrer til en værdi af flere millioner, som opbevares i en boks under et af verdens bedst sikrede fængsler.

The Misfits kan ses her.

8. Druk

Det Oscar-vindende drama tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Fire gymnasielærere, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

'Druk' er den seneste film af Thomas Vinterberg, der selv kalder den for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Druk kan ses her.

9. The Little Things

Thrilleren handler om to politibetjente, der efterforsker en række brutale mord. Det sætter dem på sporet af en mystisk enspænder, som de mistænker for at være seriemorderen.

Filmen har store navne som Denzel WashingtonRami Malek og Jared Leto på rollelisten. Sidstnævnte modtog en Golden Globe-nominering for sin præstation.

Intruktøren har tidligere stået bag The Blind Side og 'Saving Mr. Banks'. Han skrev manuskriptet i 1993 til Steven Spielberg, der dog afviste at lave den, fordi den var for mørk.

The Little Things kan ses her.

10. After 2: After We Collided

Ungdomsfilmen 'After We Collided' er fortsættelsen på fanfiction-filmatiseringen After om den uskyldige Tessa og den mystiske Hardin.

Efter hændelserne i den første film starter Tessa sit praktikforløb hos et bogforlag som single og selvstændig. Imens lever Hardin en rodløs tilværelse, imens han prøver at komme over tabet af sit livs kærlighed.

Josephine Langford og Hero Fiennes Tiffin vender tilbage i de to hovedroller, mens Dylan Sprouse bliver tilføjet til universiet i rollen som Trevor.

'After We Collided' er baseret på anden bog i serien af Anna Todd, som oprindeligt opstod som en fanfiction om det tidligere One Direction-medlem Harry Styles.

After 2: After We Collided kan ses her

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.