Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

On the Basis of Sex

Ruth Bader Ginsburgs historie Læs mere
2019
Drama
120 min
Kan streames på
SF Anytime Viaplay Rent & Buy Blockbuster iTunes Rakuten TV

I dramaet 'On the Basis of Sex' starter den unge målrettede Ruth Bader Ginsburg som en af blot få kvinder på Harvards prestigefyldte jura-studie.

Året er 1956, så ideen om at kvinder kan uddanne sig og være mere end hjemmets omsorgsgiver, er dybt kontroversiel. Men det standser ikke Ruth, der med støtte fra sin ligeværdige husbond, Martin, kæmper en indædt kamp for ikke bare at få sin uddannelse, men også ændre fremtidens syn på kvinder.

Da en retssag om netop diskriminering pga. køn flere år senere lander i Ruths skød, tager hun derfor kampen op i retten.

Det biografiske drama 'On the Basis of Sex' har Felicity Jones fra Teorien om alting i hovedrollen som advokaten, ligestillingsforkæmperen og ikke mindst kvinden, Ruth Bader Ginsberg.

Ruth Bader Ginsberg er med tiden blevet næsten kult med kælenavne som Notorious RBG og blev for nyligt også portrætteret i den Oscar-nominerede dokumentarfilm RBG. I 1993 blev Ginsberg en legende, da hun blev udnævnt som højesteretsdommer. (copyright: kino.dk)  

Rating star
4.1
/6
Brugerne
Rating star
3.3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.