Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Ben-Hur (1959)

11-dobbelt Oscar-vinder Læs mere
Adventure
212 min
Kan streames på
iTunes Google Play SF Anytime Rakuten TV Blockbuster

'Ben-Hur' er action i sværvægtsklasse, følelsesladet drama, stærke viljer og en tilgang, der er blottet for ironi eller leflen for billige points. 

Charlton Heston spiller den jødiske prins Judah Ben-Hur, som havner i slaveri, men møjsommeligt arbejder sig vej ud af det romerske kastesystem. Højdepunktet er uforglemmeligt: Hestevæddeløbet i Jerusalems svar på Forum Romanum – bygget i Cinecittà-studierne uden for Rom.

Filmen formeligt damper af sved og rødt ørkenstøv, og den blev optaget med det bekostelige Camera 65 Technicolor-system. Det forlyder for øvrigt, at instruktøren William Wyler beordrede hele havneområder farvet blå med kemikalier for at få det til at se rigtigt Middelhavs-blåt ud.

'Ben-Hur' var den indtil da dyreste filmproduktion i historien og indbragte William Wyler sin Oscar nummer tre. Det samme gjaldt manden bag kameraet, Robert Surtees.

Rating star
5.1
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere adventure-film

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.