Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Det stærke køn

Drama om kønsdiskrimination Læs mere
2011
Drama
113 min

Da Rita i 'Det stærke køn' af omveje bliver katalysator for en langvarig strejke, er hun ligesom sine kollegaer en ganske almindelig husmor.

Strejken vokser dog over hovedet på såvel Rita som hendes nærmeste, da sagen får enorm pressedækning og føres helt op på regeringsplan.

Kampen bliver ikke uden omkostninger, men med en kombination af stædighed, sund fornuft og masser af humor beviser Rita og de andre piger, at de kan matche enhver mandlig modstander.

Filmens titel henviser til den gruppe af viljestærke kvinder, der i året 1968 valgte at trodse normerne og sine arbejdsgivere i kampen om ligeløn mellem kønnene i et særdeles mandschauvinistisk England.

Det autentiske slag blev ledet af de bare 187 kvindelige ansatte på den magtfulde Ford-fabrik i Dagenham. I spidsen stod Rita O’Grady, spillet af Sally Hawkins ('Happy-Go-Lucky').

'Det stærke køn' bygger på en virkelig begivenhed.

Filmen er en del af Biografklub Danmark.

Rating star
4
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.