Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Drengen fra bjerget

Ungdom i Alperne Læs mere
2013
Drama
94 min
Kan streames på
Amazon Prime

I filmen 'Drengen fra bjerget' holder holder rige turister ferie på toppen af bjerget ved det schweiziske skisportssted, men i dalen er livet knap så luksuriøst. Her bor 12-årige Simon alene med sin arbejdsløse storesøster Louise.

Hver dag tager han liften op ad bjerget for at stjæle udstyr, smarte ski og støvler, som han sælger videre til de lokale børn og arbejdere. Det er en måde at overleve på. Det giver ikke bare mad på bordet, men også hans liv en mening.

Simon kommer dog galt af sted, og pludselig vil en britisk skibums have del i rovet. Samtidig optrappes Simons konfliktfyldte forhold til sin søster, og hemmeligheder, som helst ikke tåler dagens lys, begynder at trænge sig på.

'Drengen fra bjerget' er et drama om pubertetens såkaldte coming of age, men også en udforskning af et særligt europæisk, modsætningsfyldt rum, hvor fattigdom og social ulighed dukker forstyrrende op i en ellers velstående verden af after ski og velpræparerede pister.

Ursula Meiers film vandt den internationale jurys Bedste film-pris ved årets Buster-festival og en særlig sølvbjørn på Berlin-festivalen.

Rating star
4.7
/6
Brugerne
Rating star
4.3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.