Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Force Majeure

Efter lavinen Læs mere
2014
Drama
118 min
Kan streames på
Blockbuster

I filmen ’Force Majeure’ er de franske alper et perfekt sted for en skandinav at holde ferie.

Det ved svenske Ebba og Tomas, der er taget af sted med deres børn for at tilbringe kvalitetstid sammen og selvfølgelig stå på ski. Men under en fredelig frokost udløses en lavine, som får gæsterne på bjergrestauranten til at gå i panik. Ebba har travlt med at beskytte børnene, mens Tomas er stukket af for at redde sig selv.

Selvom ingen kommer til skade, sætter begivenheden dybe spor i familien. Ebba har svært ved at abstrahere fra sin mands kujonagtige selviskhed, og samtidig forsøger han at bagatellisere episoden samt genvinde sin plads som familiens overhoved. I et forsøg på at få sat ord på situationen inddrages et hold venner, og resultatet er ændrede kønsroller og eskalerende frustrationer.

Ruben Östlund er en kunstnerisk instruktør, som ikke går på kompromis. Svenskeren slog sit navn fast med dramatiske, realistiske værker som De ufrivillige og Play, der kastede overvældende anmeldelser, og flere priser, af sig.

Med ’Force Majeure’ kombinerer Östlund sin velkendte realistiske stil med komiske indslag. Resultatet blev hædret med en pris i Cannes, og nu er filmen udvalgt som Sveriges bud på en Oscar-kandidat til næste års uddeling. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.6
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere komedier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.