Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Frankenweenie

Stopmotion-animation af Tim Burton Læs mere
2013
Animation
87 min
Kan streames på
Blockbuster Disney+

Animationsfilmen 'Frenkenweenie' tager sin begyndelse, da unge Victors højtelskede hund, Sparky, som spiller hovedrollen i hans hjemmelavede monster-film, bliver kørt ned af en bil.

Victor beslutter at bringe ham til live igen - og det på bedste Frankenstein-manér. Men hundens lettere bestialske udseende vækker hverken begejstring hos Victors forældre eller blandt naboerne.

Victor er derfor nødt til at gøre alt, hvad han kan for at overbevise folk om, at Sparky ikke er et monster, men derimod den samme, gode og loyale ven, som den altid har været.

Instruktør Tim Burton har baseret ’Frankenweenie’ på sin egen kortfilm af samme navn fra 1984.

Filmen er lavet med animationsteknikken stop-motion, hvor stillbilleder af dukker sættes sammen til en levende helhed - en teknik som Burton tidligere har anvendt, da han var manuskriptforfatter og producer på 'The Nightmare Before Christmas' (1993), og da han instruerede 'Corpse Bride' (2005).

Filmen 'Frankenweenie' er nomineret til en Oscar for Bedste animerede film.

Rating star
4.5
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere animationsfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.