Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Giver

Filmatisering af ungdomsbogen Læs mere
2015
Science Fiction
97 min
Kan streames på
SF Anytime Rakuten TV Blockbuster

Science fiction-filmen ’The Giver’ handler om den unge Jonas, der lever i et fremtidigt, tilsyneladende perfekt samfund, som har bandlyst menneskets dybe følelser ved at slette alle minder om smerte.

For at kunne lære af fortiden, udvælges der dog fra hver generation en såkaldt "Receiver" til at bære de smertefulde minder, og Jonas bliver udvalgt til opgaven. Han skal modtage minderne fra den forhenværende Receiver, der nu er en såkaldt "Giver", men i overleveringen af fortidens hemmeligheder indser Jonas, at systemet bygger på mørke hemmeligheder.

Filmatiseringen af Lois Lowrys ungdomsbog 'The Giver' (på dansk 'Jonas er udvalgt') har uden tvivl stærke paralleller til de dystopiske fremtidsuniverser i Hunger Games- og Divergent-serierne, men Lowrys roman blev allerede skrevet tilbage i 1993, hvilket er 15 år før fx Hunger Games-bøgerne.

I rollen som den gamle ”receiver” ses Jeff Bridges, Meryl Streep agerer skurk, og det unge talent Brenton Thwaites spiller hovedrollen som Jonas. (copyright: kino.dk)

Rating star
3.9
/6
Brugerne
Rating star
3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere science fiction-film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.