Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Leviathan

Russisk prisvinder Læs mere
2015
Drama
140 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Filmen 'Leviathan' foregår i en by på den russiske Kolahalvøen. Kolja er flyttet sammen med sin anden hustru og sin søn fra første ægteskab.

Lykken tilsmiler dog ikke den lille familie, for snart viser det sig, at byens borgmester ønsker at bruge deres grund til et større byggeprojekt. Den pressede Kolja vender sig mod sin gamle ven, der er advokat, for at få råd i sagen, men når det kommer til kampen mod systemet, har individet vanskelige kår.

Leviathan er ikke blot titlen på denne prisvindende, russiske film, men også det bibelske navn for søuhyret i Jobs Bog fra Det Gamle Testamente. Netop fortællingen om Job danner grundlag for historien og symbolikken i dramaet.

Omgivelserne i den lille, iskolde by domineres af skibsvrag og skelettet fra en strandet hval, hvilket sætter stemningen for filmen, der blandt udenlandske anmeldere er blevet sammenlignet med afdøde mesterinstruktører som Andrei Tarkovsky (Ofret) og Elia Kazan (On the Waterfront).

Manuskriptet, der er skrevet af Andrey Zvyagintsev og Oleg Negin, blev hædret ved Cannes-filmfestivalen 2014. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.8
/6
Brugerne
Rating star
5.2
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.