Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

The Lost Leonardo

Dokumentar om verdens dyreste maleri Læs mere
2022
Dokumentar
95 min
Kan streames på
Viaplay Rent & Buy SF Anytime Rakuten TV Blockbuster

Dokumentarfilmen 'The Lost Leonardo' er fortællingen om maleriet 'Salvator Mundi', der har afstedkommet en af nyere tids vildeste kunstbegivenheder og ikke mindst mysterier.

For da maleriet, der afbilleder Jesus Kristus, dukkede op ud af det blå på en auktion i 2005, opstod der nemlig tvivl om kunstneren bag værket, som er dateret til omkring år 1500.

Spørgsmålet var nemlig, om der mon kunne være tale om et maleri af det italienske geni og renæssancemenneske Leonardo da Vinci.

Diverse eksperter blev således hidkaldt for enten at kunne verificere eller afkræfte værkets ægthed.

Det blev starten på en vild og tvetydig jagt efter sandheden, hvor både magt, prestige og ikke mindst mange millioner af dollars fulgte i kølvandet på, hvad der kunne være et i særklasse utroligt kunstfund.

'The Lost Leonardo' er instrueret af den danske dokumentarist Andreas Kofoed, som bl.a. også har kritikerroste film som Ballroom Dancer og Våbensmuglingen på sit CV. (copyright: kino.dk)

Rating star
5
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.