Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Omar

Oscar-nomineret drama Læs mere
2015
Drama
96 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Omar (Adam Bakri) bor på Vestbredden. På den anden side af muren, der adskiller Israel og Palæstina, bor hans kæreste, Nadia.

Ingen kender til deres forhold, og Omar må dukke sig for at undgå både kugler og mistanker – ikke mindst fordi Nadias bror er leder af den modstandscelle,  som Omar selv er del af.

Sammen med to jævnaldrende beslutter Omar sig for at gennemføre en aktion mod israelske styrker. Omar bliver fanget, tortureret og stillet over for et umuligt valg: Spionér for israelerne eller få livstidsstraf. Omar vælger modstræbende det første, men ude i friheden er intet længere som før. 

”Politikerne ønsker at tegne tingene som sorte og hvide, gode og onde. Kunsten viser menneskeligheden bag dét billede.” Ordene kommer fra Hany Abu-Assad, der slog internationalt igennem med den Oscar-nominerede ’Paradise Now’ (2005).

Udsagnet fungerer lige så godt i forhold til Abu-Assads nye film, den palæstinensiske thriller 'Omar', som ligeledes modtog en Oscar-nominering og har vundet et hav af priser verden over. Filmen om Omar er et spadehak lige ned i det minefelt, hvor frihedskamp og terrorisme glider sammen.

Rating star
4
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.