Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Papillon

Michael Noers fængselsklassiker Læs mere
2018
Drama
133 min
Kan streames på
Rakuten TV SF Anytime Viaplay Blockbuster Amazon Prime

Det biografiske drama 'Papillon' er instrueret af danske Michael Noer og er en genindspilning af filmen med samme titel fra 1973.

Fortællingen følger den handlekraftige, unge svindler Henri 'Papillon' Charrière, der ender i en berygtet fangelejr i Fransk Guyana efter at være dømt til livsvarigt fængsel for et mord, han ikke har begået.

Besat af at slippe væk og genvinde sin frihed indleder han et samarbejde med den intellektuelle outsider Louis Dega, og deres forhold bliver essentielt for begges overlevelse på stedet.

Filmen er baseret på bogen af samme navn fra 1969, som er Charrières virkelige beretning fra fangekolonien kendt som Djævleøen. Han formåede som en af de få fanger at flygte fra stedet i 1945.

Den danske instruktør debuterede i 2010 med fængselsfilmen R, som bl.a. var med til at skaffe ham stillingen på denne filmatisering. Michael Noer har sidenhen stået bag Nordvest, der indbragte Roland Møller en Bodil for bedste mandlige birolle, og selvsamme Møller har ligeledes en birolle i 'Papillon' som medfangen Celier.

'Papillon' er en historie om kampen for frihed og overlevelse under de mest barske vilkår, samt to vidt forskellige mænds stærke bånd under brutale betingelser. (kino.dk)

Rating star
4.7
/6
Brugerne
Rating star
3.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere krimier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.