Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Pigen med paraplyerne (1964)

Farveskøn musical Læs mere
2018
Romantik
91 min
Kan streames på
SF Anytime iTunes

Musicalen 'Pigen med paraplyerne' handler om den unge ekspeditrice Geneviève, som arbejder i sin mors paraplyforretning i Cherbourg.

Hun møder den charmerende Guy, og der er amoriner i luften. Moren er af den overbevisning, at datteren er for ung til at blive gift og den unge mand for umoden. Han har ikke aftjent sin værnepligt. Men lykken er flygtig, og dagen før han indkaldes til militærtjeneste i Algier-krigen, bliver hun gravid.

'Pigen med paraplyerne' fik premiere i 1964 med Catherine Deneuve i hovedrollen og med mesterinstruktøren Jacques Demy i instruktørstolen. Den blev nomineret til fem Oscars og vandt Guldpalmen i Cannes.

Den romantiske klassiker var desuden en direkte inspiration til Oscar-hittet La La Land med sin banebrydende blanding af socialrealisme og musicalens stærke stiliserede univers, hvor skuespillerne synger alle deres replikker. 

Rating star
5.7
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere romantiske film

Flere musicals

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.