Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Rear Window (1954)

Øjne i natten Læs mere
Thriller
112 min
Kan streames på
iTunes SF Anytime Rakuten TV Blockbuster

Trods sin selvpålagte begrænsning om at se verden fra én lokation, underholder og udfordrer ’Skjulte øjne’ på mange planer og hører til blandt instruktørens absolut mest elskede værker. 

James Stewart spiller pressefotografen, som efter en ulykke sidder lænket til en kørestol i sin steghede lejlighed. Af lutter kedsomhed begynder han at udspionere beboerne overfor. Han bliver med tiden overbevist om, at han har overværet et mord, og indrullerer sin skeptiske kæreste Lisa (Grace Kelly) og sin morbide sygeplejerske Stella (Thelma Ritter) til at agere detektiver for sig.

“Jeg følte mig vældig kreativ i denne periode,” har Hitchcock fortalt Donald Spoto, der i sin store værkanalyse ’The Art of Alfred Hitchcock’ kalder det en smuk forening af parforholdsfilm, voyerisme-analyse og – mest subtilt – en moralsk film om ansvaret ved at være en, der ”bare” tager billeder.

Rating star
5.3
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere thrillers

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.