Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Selfish Giant

En skæbne af skrot Læs mere
2014
Drama
91 min
Kan streames på
HBO Max SF Anytime Blockbuster

Filmen 'The Selfish Giant' handler om de to 13-årige skolekammerater, Arbor og Swifty, der danner et umage venskab, i et fattigt engelsk forstadsmiljø. Arbor er oprørsk og umulig at styre, men han er målrettet og ved, hvordan man kan tjene en skilling.

Swifty er langt mere reserveret og fysisk større end Arbor, hvilket gør ham til den perfekte arbejdskraft, når der
skal samles skrot til den kriminelle skrothandler Kitten.

Da sidstnævnte pludseligt udviser interesse for Swiftys evner indenfor hestevæddeløb, begynder jalousien at spire mellem de to drenge, der indtil nu kun har haft hinanden som støtte i en ellers nådesløs verden.

Det realistiske samt barske portræt af arbejderklassens evige økonomiske frustrationer placerer instruktøren Clio Barnard i samme boldgade som de garvede genremestre Ken Loach og Mike Leigh.

’The Selfish Giant’ vandt da også en særpris på Cannes Filmfestival sidste år og var nomineret i kategorien Bedste film ved dette års BAFTA- uddeling. Især de to hovedrolleindehavere er blevet fremhævet for deres troværdige skuespil, og Conner Chapman, der spiller Arbor, spås en spændende karriere. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.4
/6
Brugerne
Rating star
4.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.