Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Skaknovelle

Efter Stefan Zweigs roman Læs mere
2021
Drama
110 min
Kan streames på
SF Anytime Rakuten TV Blockbuster Grand Hjemmebio

Filmen 'Skaknovelle' udspiller sig i Østrig i 1938, hvor landet besættes af nazisterne. Her bliver advokaten Bartok hevet med til Gestapos nye hovedkvarter i hovedstaden Wien.

Bartok er nemlig i besiddelse af adgangskoder til diverse bankkonti, der indeholder store formuer. Nazisterne er netop ude efter disse koder, men Bartok nægter at udlevere dem, hvorfor han nu ender i fængsel.

Nazisterne gør alt, hvad der står i deres magt for at få Bartok til at udlevere koderne. Det bliver snart til en intens kamp mellem Bartok og nazisterne.

Advokaten har dog smuglet en bog om skak med sig i fængslet, hvilket således bliver starten på et farligt spil på liv og død, hvor hvert træk og modtræk tæller for begge parter.

Det tysk-østrigske drama er baseret på en roman af Stefan Zweig, og forfatterens virke var også genstand for biografien Stefan Zweig: Farvel til Europa fra 2016.

'Skaknovelle' er før blevet filmatiseret, første gang i 1960 med bl.a. Curd Jürgens, kendt fra Bond-filmen The Spy Who Loved Me.

Rating star
4.3
/6
Brugerne
Rating star
3.2
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.