Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Swallows of Kabul

I et jerngreb af Taleban Læs mere
2020
Animation
81 min

Animationsfilmen 'The Swallows of Kabul' foregår i sommeren 1998, hvor Taleban holder byen i et jerngreb.

Situationen påvirker alles liv og især kvinderne, der ikke må uddanne sig og altid skal være iført blå burkaer. Den progressive unge lærer Mohsen får et chok, da han overværer steningen af en "promiskuøs" kvinde på gaden.

Mohsens frustration og vrede bringer krise ind i hans ellers lykkelige ægteskab, og ironien vil, at hans egen hustru, den kunstelskende Zunaira, ender i fængslet med udsigt til samme skæbne.

Men en ulykkelig fangevogter i fængslet, Atiq, kan ikke få hende ud af sit hoved. Hans hustru er også dødsdømt – af kræft. Måske er der alligevel håb for Zunaira?

'The Swallows of Kabul' er animeret i en blanding af akvarelbaggrunde og tusch-streg. Nogle gange er billedfladen fyldt ud, andre ikke, men lydsiden gør hele tiden sansningen af baggyder, handelsgader og caféer i Kabul omsluttende.

Burka-motiverne og de ruinøse gader bringer minder om andre Afghanistan-film som Drageløberen, Osama og 'Kl. 5 om eftermiddagen'.

Rating star
6
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere animationsfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.