Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Til Sama

Krigsdokumentar i Aleppo Læs mere
2020
Dokumentar
100 min
Kan streames på
SF Anytime Grand Hjemmebio Blockbuster

Dokumentarfilmen 'Til Sama' er lavet af den 26-årige mor Waad al-Kateab. Waad begyndte sit filmprojekt i den syriske borgerkrigs tidlige dage. Som en del af demontranterne, forsøgte hun at fange perspektiv for indbyggerne i Aleppo. Som situationen eskalerer, bliver Waads projekt mere og mere vigtigt.

Da hun får datteren Sama målrettes projektet. Filmen skal laves til Sama, samtidig med at den skildrer de bombninger, mord og drab, der foregår i Aleppo. 

'Til Sama' er formet som et langt kærlighedsbrev til Sama, og forsøger at besvare det, som andre Syrien-film ofte efterlader ubesvaret: Hvorfor bliver disse mennesker? Hvad holder dem fast i en zone af krig og død – og hvordan er hverdagen midt i sådan et kaos?

Sama bliver et symbol på kærlighed og håb, som ingen tyran kan ødelægge.

Filmen er et helt unikt indblik i den virkeligheden, som massevis af syriere har stået i - og stadig står i den dag i dag.

'Til Sama' vandt BAFTAs og Cannes pris for bedste dokumentar, og blev Oscar-nomineret i kategorien Bedste dokumentarfilm.

Krigen i Syrien blev også skildret i 2019s dansk/syriske dokumentar The Cave.(copyright: kino.dk)

Rating star
4.7
/6
Brugerne
Rating star
4.7
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Flere krigsfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.