Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Værk uden skaber

En hel generations trauma Læs mere
2019
Drama
188 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster iTunes

Det tyske drama 'Værk uden skaber' starter under krigen, hvor den lille dreng Kurt bliver vidne til nazismens rædsler mod hans kunstelskende, men sindsforvirrede tante.

Flere år senere er Kurt en ung aspirerende kunstner. Men selvom nazismen hører fortiden til, er det nye kommunistiske styre i Østtyskland ikke bedre, når det kommer til kunsten og dens rolle i samfundet.

Samtidig med at Kurt forsøger at finde sin kunstneriske stemme, forelsker han sig hovedkulds i den smukke Ellie, der ganske uvidende er skæbnesvangert knyttet til Kurts største barndomstraume. Ellies far, der er en velrespekteret læge, er nemlig forhenværende medlem af SS og stod bag umenneskelige forbrydelser.

'Værk uden skaber' er en historisk storfilm, der berører alt fra krigens traumer til sand kærlighed og ikke mindst kunstens position i et politisk klima. Handlingen er delvist fiktiv, men har ladet sig inspirere kraftigt af den virkelige kunstner Gerhard Richters liv.

Instruktøren Florian Henckel von Donnersmarck har tidligere stået bag det Oscar-vindende mesterværk De andres liv, der også foregik under Den kolde krig og ligeledes skildrede national splittelse. Med 'Værk uden skaber' er Donnersmarck tilbage i topform, hvilket har resulteret i to Oscar-nomineringer. (Copyright: kino.dk)

Rating star
5.4
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere thrillers

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.