Gå til hovedindhold

5 film der er så dumme, at du glemmer corona

Slå hjernen fra og hold ud bare lidt endnu - du kan godt! 

mads-emil@kino.dk
Skrevet af Mads-Emil Weibull


Corona er endelig ved at slippe sit jerngreb, og inden længe åbner de danske biografer den 6. maj. 

Slutspurten er dog ofte den hårdeste, og vi har derfor samlet en liste over 5 dumme film, som kan lede tankerne et andet sted hen. 

Når vi skriver dumme, er det selvfølgelig ment med den største kærlighed, og de udvalgte film er absolut ikke det, vi vil kalde dårlige film. De er bare elskværdigt åndssvage i deres præmis og udførsel.

Kast derfor benene op, slå hjernen fra og lad dig fortrylle med vilde stunts, og scener som kalder på en lårklaskende reaktion og meget lidt hjerneaktivitet.

Girls Trip

 

Girls Trip

Vi starter listen med en film om venskab - og absurd mange dumme optrin!

Filmen handler om venskab, der er ved at vokse fra hinanden, og en tur tilbage til fortiden, der ryster de fire veninder sammen igen. 

De fire bedste veninder kalder sig "The Flossy Posse" og bliver spillet af Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinket Smith og Tiffany Haddish.

Kvartetten tager på deres årlige tur til Essence Festival i New Orleans - og på turen opdager de, at den ene venindes mand er hende utro. Da de konfronterer ham med det, bliver de alle overrasket over hans svar.

Forbered dig på skør tisse-scene og en absinthe-druktur, der ender i psykedeliske tåger. 

'Girls Trip' har dog noget på hjerte, og byder på varm og komisk kemi mellem de fire hovedroller.

Du kan lejes 'Girls Trip' hos Blockbuster eller Viaplay.

Jackass.png

 

Jackass-filmene

"Hi, I'm Johnny Knoxville, and welcome to Jackass"

Vi har snydt lidt på den her plads, og samlet alle Jackass-filmene under samme felt. Du skal nemlig ikke snydes for de mange timers halsbrækkende stunts og skøre optrin.

For er der noget meget sjovere end at se granvoksne mænd sætte deres eget liv på spil for vores underholdningsskyld? Nej vel?

'Jackass' går altid efter laveste fællesnævner, hvor et slag i skridtet er noget af de sjoveste, de kan forestille sig.

Drengerøvene tager plathederne til et nyt niveau, og af lige præcis den grund er Johnny Knoxville, Bam Margera og co. det perfekte på denne liste.

I anledning af Johnnys 50 års fødselsdag, kårede vi for nyligt hans fem vildeste stunts, men Jackass-filmene er heldigvis fyldt med mange flere WTF-oplevelser. 

For at det ikke skal være løgn kommer der endda en ny Jackass film lige om lidt, så et lille maraton er oplagt som opvarmning til den fjerde film. 

Lej Jackass: The Movie, Jackass: Number two og Jackass: 3 på Blockbuster eller Viaplay.

Jackass: Number Two kan ses på Netflix.

Hot Rod

 

Hot Rod

"Life is short. Stunt it!"

Har du nogensinde haft en drøm om at opnå noget uden helt at vide, hvornår jagten måske skulle have stoppet?

Det kender vores hovedrolle Rod Kimble (spillet af Andy Samberg) alt til. Rod har nemlig hele hans liv drømt om at blive en stuntman ligesom hans afdøde far var. 

Udover sin status som selvudråbt stuntman bor Rod stadigvæk hjemme med hans mor, lillebror og en stedfar.

Lige netop stedfaren og Rod har deres udfordringer, og Rod forsøger ofte uden held at vinde hans respekt bl.a. med jævnlige underholdende slåskampe . 

Rod får dog endelig chancen for at vinde hans respekt, da stedfaren bliver syg og har brug for en operation, som familien desværre ikke har råd til.

For at samle penge ind vil Rod derfor sammen med hans venner (Bill Hader, Jorma Taccone og Danny McBride) udføre det ultimative stunt med et spring over 15 busser på hans knallert. 

Kan Rod endelig udleve hans drøm om at træde i farens fodspor? Det må tiden vise!

'Hot Rod' er en herlig lille dum perle som byder på fantastiske karaktere, hjertevarme, episke replikker og en skøn kemi mellem skuespillerne, som alle kender hinanden fra blandt andet Saturday Night Live.

Lej 'Hot Rod' hos Blockbuster.dk.

Commando

 

Commando

"I eat Green Berets for breakfast. And right now, I'm very hungry!"

Vi kan selvfølgelig ikke lave en liste med "dumme" film uden, at den kære Arnold Schwarzenegger er repræsenteret.

Der var (for) mange at vælge i mellem, men det er en af vores personlige favoritter, nemlig 'Commando' fra 1985, der får pladsen. 

'Commando' har nemlig ALT hvad du har brug for i en actionfilm: Store muskler, eksplosioner, vilde våben (bare se billedet), ikoniske one-liners, virkelig onde skurke og en handling, du kan ridse op på få linjer. 

I filmen spiller Arnold en pensioneret tidligere speciel agent ved navn John Matrix, der hans professionelle karriere trukket sig tilbage og lever et fredeligt liv med hans datter Jenny.

Da hans datter bliver kidnappet, må han dog skrue bissen på og få hende tilbag - og det betyder bøllebank!

Arnold er fænomenal som oppustet action-helt, og vi garantere en potent action-basker uden meget hjerne, men med usædvanlige mængder testosteron.

Stream 'Commando' på Disney+ eller lejes på bl.a. Blockbuster.dk og Viaplay.

What We Do In The Shadows

 

What We Do In The Shadows

Inden Taika Watiti blev en af Hollywood største instruktører, lavede han et par fantastiske komedier i hjemlandet New Zealand.

Blandt dem finder man 'What We Do In The Shadows', der byder på quirky humor og en fuldkommen absurd præmis.

I bedste mockumentary stil alá 'The Office', følger de fire vampyrer Viago, Vladislav, Deacon og Petyr. De fire venner bor alle under samme tag og ja, lever som vampyrer.

Kunne dette have været en skrækindjagende film? Ja, hvis det ikke var fordi at de fire vampyrer forsøgte at leve et så normalt liv som muligt. For hvordan ser hverdagen egentlig ud når man er flere hundrede år gamle og har bosat sig i en lille flække i New Zealand?

Svaret er, at det ligner ufattelig meget alle andres liv. De kæmper med at få betalt huslejen, komme ind på den lokale natklub.... og samtidig få stillet deres blod-tørst uden andre opdager det. 

Filmen har efterfølgende fået sin egen serie, som forlænger det skøre univers, og begge ting er så dumme, at det bliver genialt.

Filmen 'What We Do In The Shadows' kan streames på HBO Nordic og Filmstriben, og lejes på bl.a. Blockbuster.dk og Viaplay.

Serien 'What We Do In The Shadows' kan ses på HBO Nordic.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.