Gå til hovedindhold

5 Harry Potter-fortællinger vi virkelig gerne vil se

Vores bud på det magiske univers' kommende projekter

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Artiklen blev første gang publiceret i marts 2021.

Warner Bros. nye chef David Zaslav har luftet tanken om, at de er klar på at lave flere film i Harry Potter-universet - hvis J.K. Rowling er med på den.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvad vi godt kunne tænke os at se Harry Potter-universet udforske i kommende spinoff-projekter, som WarnerMedias administrerende direktør Jason Kilar tidligere har givet udtryk for kan være på vej.

Det vides endnu ikke, hvordan en potentiel ekspansion af det populære eventyrunivers kan se ud, men vi kan næsten ikke vente!
 

5. 'Harry Potter og det forbandede barn'


Det oplagte valg for WarnerMedia peger i retning af en filmatisering af Jack Thorne-teaterstykket ’Harry Potter and the Cursed Child’ fra 2016.

Ifølge The Hollywood Reporter har der angiveligt allerede været snak om et sådant projekt med udgangspunkt i teaterstykkets originale historie, der er udarbejdet af Thorne, John Tiffany og J.K. Rowling.

Historien finder sted 19 år efter begivenhederne i Harry Potter og Dødsregalierne - del 2, hvor man følger en voksen Harry Potter - der nu er ansat i Ministeriet for Magi - og sønnen Albus Severus Potter.

Albus Severus skal netop begynde på Hogwarts og her begynder et venskab med Harrys tidligere fjende Draco Malfoys søn.

Senest har instruktøren bag de to første Potter-film meldt sig på banen til at filmatisere teaterstykket med de tre originale hovedroller.
 

4. Hogwarts oprindelse


Okay, flere af budene på denne liste omhandler magikerskolen Hogwarts, men det er der altså god grund til!

Hogwarts er et helt unikt sted, hvor vores muggler-verden er glemt og magien står forrest. Slottet er fyldt med hemmeligheder og hvert af dets spøgelser har sin egen fascinerende historie.

Skolen blev grundlagt af fire magtfulde hekse og troldmænd, som bl.a. havde meget forskellige idéer om hvem, der skulle have lov at lære magi.

Hvordan starter man en så spektakulær skole, gemmer slottet på endnu flere hemmeligheder og hvordan var Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw og Salazar Slytherin? Det vil vi gerne se!
 

3. Den originale Fønixorden


Harry, Ron og Hermione bliver i den femte film introduceret til Fønixordenen, der blev grundlagt af Albus Dumbledore under Voldemorts første storhedstid i den første troldmandskrig.

Den originale Fønixorden inkluderede både Harry og Neville Longbottoms forældre, Skrækøje Dunder, Snape, Hagrid og flere andre karakterer, vi allerede kender til, som kæmpede bravt mod Voldemort og hans dødsgardister.

Denne gruppes mægtige bedrifter kunne blive rigtig spændende både som film eller som serie!
 

2. Ilvermorny, Durmstrang og Beauxbaton


Det magiske Harry Potter-univers er meget større end bare de britiske hekse og troldmænd på Hogwarts, og vi kunne godt tænke os at få et større indblik i skolelivet på en af de andre hekse- og troldmandsskoler.

Til trekampsturneringen i Harry Potter og Flammernes Pokal mødte fans et udpluk af de studerende fra Durmstrang instituttet i Nordeuropa og Beauxbatons Magiakademi i Frankrig, der tydeligvis har en meget anderledes skolegang fra Hogwarts-slænget.

J.K. Rowling introducerede herudover den amerikanske hekse- og troldmandsskole Ilvermorny på hjemmesiden Pottermore.com. Forfatteren har herudover fortalt om andre magikerskoler rundt omkring i hele verden.

Vi kunne virkelig godt tænke os at se en serie om en flok helt nye magiske skoleelever på en af disse skoler, hvor både teenagedrama og magi kunne få lov at fylde.
 

1. Ormehale, Hugtand, Køter og Krone


Der er ingen anden Harry Potter-fortælling vi hellere vil se end historien om ballademagerne bag Røverkortet.

Ormehalte, Hugtand, Køter og Krone er dæknavnene for Peter Pettigrew, Remus Lupus, Sirius Black og James Potter, der var bedste venner i deres år på Hogwarts før Pettigrew afslørende James og Lily Potters lokation til Voldemort.

Udover vennegruppen ville en fortælling på dette tidspunkt også kunne inkludere en ung Severus Snape og Lily Potter.

Fortællingen om drengenes unge år på Hogwarts ville både kunne give os en forhistorie for allerede velkendte karakterer, mens vi endelig også ville få mulighed for at lære Harrys forældre bedre at kende.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.