Gå til hovedindhold

6 film du skal se i september

Drager, fremtidsforudsigelser og ny dansk underholdning

Skrevet af StreamingGuide


Efterårets første måned er over os, og det betyder ustadigt vejr og mørkere aftener. Vi giver herunder vores fem bud på film, som du kan kaste dig over i hjemmebiografen den kommende måned.

Flere danske titler er på programmet, ligesom et fantasifyldt eventyr og en stjernespækket novellefilm kan ses i løbet af måneden.

Vi har samlet en liste med 6 film på streaming, du kan se i september måned:

Meter i sekundet

Den danske komedie er filmatiseringen af Stine Pilgaards bestseller, som handler om de små og store kulturforskelle, der findes i det ellers lille Danmark.

Filmen følger Marie (Sofie Torp), der lidt modvilligt må flytte, da hendes livs kærlighed får en stilling på Velling Højskole. Mødet med den vestjyske by er et kulturchok for Marie, men da hun begynder at lytte mere, end hun taler, lærer hun, at Velling måske netop er stedet for hende.

Hella Joofs komedie er årets mest sete danske film med 350.487 billetter i biografen. Den har kunnet købes og lejes digitalt, men nu kan den også streames.

’Meter i sekundet' kan streames på Prime Video fra den 2. september.

Den lille havfrue

Adventurefilmen 'Den lille havfrue' (The Little Mermaid) er en live-action genindspilning af Disneys klassiker fra 1989 baseret på danske H.C. Andersens kendte eventyr.

Ligesom i filmatisering af andre Disney-klassikere som Skønheden og Udyret og Aladdin indeholder filmen en blanding af de allerede kendte sange samt nye numre af Alan Menken, der stod bag musikken til den oprindelige film, samt Lin-Manuel Miranda.

'Den lille havfrue' kan streames på Disney+ fra den 6. september.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Fantasyfilmen 'Dungeons & Dragons' handler om en charmerende tyv og hans hold af dristige vovehalse, som begiver sig ud i et episk tyveri af et forsvundet relikvie.

Planen går dog helt galt, da tyveholdet løber ind i de forkerte mennesker.

Dungeons & Dragons-spillet er kendt for at udbrede rollespils-genren, hvor hver spiller påtager sig en bestemt rolle/karakter, som de agerer som gennem eventyrlige udfordringer.

’Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’ kan ses på SkyShowtime fra den 12. september.

Ehrengard: Forførelsens kunst

Filmen foregår i eventyrriget Babenhausen, hvor en ung, selvudnævnt kærlighedsekspert, hr. Cazotte, bliver hyret af den intrigante storhertuginde til at hjælpe med at sikre hende en arving til tronen.

Mens han leder efter en passende fremtidig prinsesse, underviser hr. Cazotte også den generte og indadvendte kronprins Lothar i kunsten at forføre og elske.

Men deres plan giver bagslag, da en arving bliver undfanget uden for ægteskab, og kongefamilien må søge tilflugt på Rosenbad-slottet.

Alt imens rivaler internt i kongefamilien sporer sig ind på deres udspekulerede plan, forelsker Cazotte sig i Ehrengard, hofdamen, og lærer gradvist, at han faktisk slet ikke er ekspert i kærlighed.

'Ehrengard: Forførelsens kunst' er baseret på et af Karen Blixens sidste værker og instrueres af Oscar-vinder Bille August, der tidligere har stået bag Pagten, der skildrede et kapitel i Karen Blixens liv.

’Ehrengard: Forførelsens kunst’ kan ses på Netflix fra den 14. september.

Viktor mod verden

Den danske komedie handler om den 30-årige Viktor, der har levet hele sit liv i en beskyttet tilværelse alene med sin nervøse mor.

Da hun imidlertid dør, må Viktor nu pludselig stå på helt egne ben i en ny verden, han ellers har været forskånet for. Han finder nu ud af, at hans far stadig er live, hvorfor han nu vælger at opsøge ham i København. Her arbejder faren som forsikringsmand i et selskab, der ikke just går strygende.

Viktor viser sig imidlertid at have talent for forsikringer og bliver nu indlemmet af faren som livline i selskabet, mens romantikken lurer på sidelinjen i skikkelse af Josefine.

Nicolai Jørgensen, der er kendt fra serier som 'Carmen Curlers' og 'Doggystyle', kan ses i hovedrollen som Viktor, mens Nicolas Bro, Kurt Ravn og Rosalinde Mynster også er med. 

’Viktor mod verden’ kan ses på bl.a. Blockbuster fra den 18. september.

The Wonderful Story of Henry Sugar Netflix
Foto: © Netflix Studios

The Wonderful Story of Henry Sugar

En af vor tids mest distinkte filmkunstnere hedder Wes Anderson, og han har lavet en ny novellefilm, der i september kan ses på Netflix.

Filmen handler om Henry Sugar, spillet af Benedict Cumberbatch, og han har evnen til at se igennem objekter og forudsige fremtiden med hjælp fra en bog, som han har stjålet. Udover historien om Sugar, blandes andre fortællinger ind i filmens 37 minutter.

Som altid i Andersons film er der flere kendte navne på rollelisten, og udover Cumberbatch finder vi Rupert Friend, Ralph Fienns, Dev Patel og Ben Kingsley blandt filmens skuespillere.

’The Wonderful Story of Henry Sugar’ kan ses på Netflix fra den 27. september.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.