Gå til hovedindhold

Dansker fik drømmerolle i legendarisk krimiserie: Efter 25 år bliver man stadig revet med

Jubilæumsserien er aktuel med ny film (sponsoreret)

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Få 1 hel måned for 0 kr. på C More,
hvor du eksklusivt kan se alle Beck-filmene:

</b>

Efter 25 år med mordmysterier er den svenske Beck-serie med indtil nu hele 46 film en af de største og mest populære krimi-franchises herhjemme. Og hvis man spørger den danske skuespiller Rudi Køhnke, der havde rollen som gangsterboss i 'Beck: Et nyt liv', kan man roligt kalde seriens frontmand Martin Beck for Nordens krimi-konge.

I anledning af krimiseriens 25 års jubilæum mødte kino.dk nemlig Køhnke til en snak om Beck-universet og hans oplevelse som medvirkende, hvilket for ham var en drøm, der gik i opfyldelse.

- Jeg troede, det var løgn. For mig var det ikke til at forstå til at starte med. 

Se videoen herunder:

Beck-universet har opslugt den danske skuespiller siden han første gang så et filmafsnit med den svenske detektiv, og serien har holdt fast i ham på grund af dens grobund i virkeligheden.

- Alt kan ske, og intet kan ske. Det er ikke altid, at det gode vinder over det onde. Det er uforudsigeligt ligesom hverdagen er.

Det er desuden netop den uforudsigelighed, som Køhnke mener, vil rive nyere seere med.

- Jeg tror, man vil blive revet med på grund af den der uforudsigelighed. Og fordi de ting, der sker i Beck, er noget, der kan ske i virkeligheden.

Se den fulde samtale med Rudi Køhnke herover, hvor vi dykker ned i Beck-universets popularitet, hvordan krimiserien har bibeholdt sin aktualitet gennem 25 år og Køhnkes samspil med Game of Thrones-skuespilleren Kristofer Hivju.

For blot to uger siden fik endnu en Beck-film i rækken premiere på C More, hvor Martin Beck for alvor må reflektere over, hvordan den politiske situation har forandret sig fra hans unge dage til nu, hvor hans barnebarn Vilhelm går på Politiskolen. 

Filmen, der har fået titlen 'Den grædende politibetjent', handler nemlig om et brutalt angreb på en bus fra Politiskolen, som Vilhelm skulle have været med ombord på. 

Få 1 hel måned for 0 kr. på C More,
hvor du eksklusivt kan se alle Beck-filmene:

</b>

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.