Gå til hovedindhold

De 5 bedste børnefilm på Netflix... og hvordan du kan bruge dem i Corona-hjemmeskolen

Se og lær

stine@kino.dk
Skrevet af Stine TeglgaardSkolebørnene er hjemsendte, og rigtig mange forsøger at være både lærer og arbejdsdygtig på samme tid.

Det er derfor helt i orden, hvis børnene ser lidt skærm i dagstimerne - og hvorfor ikke gøre det til del af undervisningen?

Vi kommer her med gode eksempler på film, som vi kun kan anbefale, og som samtidig også åbner op for snakke efterfølgende.

 

paddington.jpg

 

Paddington

Den talende bjørn Paddington rejser fra det mørke Peru til London i jagten på et nyt sted at kalde hjem. Han finder et midlertidigt hjem hos familien Brown, der består af faderen Henry, hans kone Mary, deres børn Judy og Jonathan, samt deres husholderske Mrs. Bird, mens han jagter en opdagelsesrejsende, der besøgte hans bjørnefamilie i Peru.

Den marmeladeglade Paddington er en høflig bjørn med et stort hjerte, og selvom Paddington ofte ender i uheldige situationer, så har han altid gode intentioner og medmenneskelighed, som smitter af på menneskerne omkring ham.

 

den-utrolige-historie-om-den-kaempestore-paere.png

 

Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Filmen handler om elefanten Sebastian og katten Mitcho. De bor i den idylliske Solby, men en dag forsvinder byens elskede borgmester, og ingen ved, hvor han er blevet af. Da de to venner finder en flaskepost, der afslører, at han nu bor på Den Mystiske Ø, må de tager på en farefuld rejse, for at bringe ham hjem.

’Den utrolige historie om den kæmpestore pære’ er et klassisk eventyr baseret på Martin Strids populære børnebog, hvor vores helte forlader deres hjem, tager på en fabelagtig rejse for at redde deres ven, og forhåbentligt vender hjem med et nyt perspektiv og med en ny forståelse af verdenen omkring dem.

 

spirited-away-edited.jpg.png

 

Studio Ghibli

De fleste film fra det japanske animationsstudie Studio Ghibli kan, i øjeblikket, findes på Netflix. Ghiblis film er berømte for deres fantasifulde fortællinger med tematisk dybde, udtrykt gennem deres overdådige håndtegnede animation. Hele studiets oeuvre er anbefalingsværdigt, men specielt Min Nabo Totoro, hvor selv de helt yngste kan være med, samt Prinsesse Mononoke, der nok først bør ses teenagere.

Men kronen på værket er Chihiro og heksene om den 10-årige pige Chihiro, der bliver fanget i åndeverdenen og må arbejde i et badehus for ånder, for at redde sine forældre, der er blevet forvandlet til grise. Chihiro kommer på en fantastisk rejse og gennemgår en kæmpe personlig udvikling.

 

 

spider-man-into-the-spider-verse-edited.png

 

Spider-Man: Into the Spider-Verse

'Spider-man: Into the Spider-verse' er helt sikkert for de større børn, og bør ses i selskab med en voksen, hvis man er under 13. Filmen handler om teenageren Miles Morales, der har svært ved at leve op til sin fars høje forventninger og finde ud af, hvad han gerne vil. Men da han bliver bidt af radioaktiv edderkop og får evner, ikke ulig en vis Spider-Man, må han forsøge at finde ud af, hvordan man følger i fodsporene på den elskede helt. 

’Spider-Man: Into the Spider-Verse’ er sprængfyldt med vigtige temaer for ældre børn. Emner som vigtigheden af rollemodeller, hvordan man forholder sig til døden, og at vi alle har et ansvar overfor vores fælles verden, bliver behandlet i filmen.

 

kung-fu-panda-edited.png

 

Kung Fu Panda

Tag ikke fejl, animationsfilmen om den klodsede Po, der drømmer om at blive en vild kung fu-kriger - lige indtil den dag han faktisk udpeges til at være den legendariske Dragekriger - er ikke bare sjov action-underholdning. Filmen indeholder visdom, masser af hjerte og gennemarbejdet karakterudvikling.

Er man frisk på at gå dybere ned i filmen, kan man lære sit skolebarn den såkaldte heltens rejse-model/ Hero's Journey-modellen: En overordnet dramaturgisk model for mytefortællinger opfundet af religionsforskeren Joseph Campbells i 1949. Man kan dog også bare svare på de nedenstående spørgsmål.

 

Overordnede spørgsmål til alle filmene - tilføj gerne flere:

-Hvad handler filmen om?

-Hvor i verden foregår filmen?

-hvem er hovedpersonen i filmen? Beskriv ham/hende med 5 ord.

-Hvad lærer hovedpersonen i filmen?

-Hvem er modstanderen i filmen?

-Hvem er hovedpersonens hjælpere?

-Hvad kan man lære af filmen/hvad er filmens budskab?

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.