Gå til hovedindhold

Efter Oscar-sejren: Thomas Vinterberg laver dansk fremtids-serie

Danmark oversvømmes i ny TV2-serie

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Efter Oscar-sejren natten til mandag dansk tid, mangler Thomas Vinterberg ikke jobtilbud.

Men før triumfen i Hollywood, havde Vinterberg allerede annonceret sit næste projekt efter Druk. Det bliver serien 'Familier som vores', som han laver til TV2.

Det bliver instruktørens første serie, og han skriver den i samarbejde med Bo hr. Hansen - som bl.a. var medforfatter på Vinterbergs spillefilmsdebut 'De største helte'.

Serien beskrives som en dansk familiesaga, der udspringer af et tankeeksperiment: Hvis vi tvinges til at forlade vores land, hvad vil der så ske?

'Familier som vores' udspiller sig i en nær fremtid, hvor Danmark langsomt oversvømmes af vand, og vi må derfor forlade vores land.

Dem, som har råd, kan rejse til gode lande, mens dem med færre midler må følge det offentliges program til mere udfordrede områder. Familier og venner splittes, og samfundet oplever både had og forsoning.

Serien produceres af Zentropa, herunder af Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing, som begge også var med på 'Druk'.

Thomas Vinterberg instruerer alle seks afsnit af serien, der endnu ikke har offentliggjort skuespillere og som forventes at gå i optagelse i slutningen af 2021 eller i starten af 2022.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.