Gå til hovedindhold

Se årets Oscar-vindere på streaming

Se eller gense dette års Oscar-vindere på streaming

Skrevet af Ingeborg Bisgaard


Natten til mandag løb årets Oscar-uddeling af stablen. Selvom verdens største filmfest var en Corona-ramt affære, var det en stor aften set fra et dansk perspektiv, da Druk vandt for Bedste internationale film og Mikkel E.G. Nielsen skrev historie, da han vandt en Oscar for Sound of Metal, og blev den første danske nogensinde til at vinde en Oscar i kategorien Bedste klipning. 

Flere af filmene kan man se hjemme i sofaen. Herunder har vi samlet en liste over årets Oscar-vindende værker, som du kan finde på streaming lige nu. 

Druk

 

Druk

'Druk' modtog Oscar-statuetten for Bedste internationale film. Selvom Thomas Vinterberg ikke fik prisen for Bedste instruktør med hjem, skrev han historie som den første dansker nogensinde til at modtage en nominering i den kategori.

Filmen om fire gymnasielærere, der kaster sig ud i et alkohol-eksperiment, har vist sig at tiltale et stort internationalt publikum, og Leonardo DiCaprio er lige nu på tale som arvtager til Mads Mikkelsens rolle i en amerikansk genindspilning.

Druk’ kan lejes/købes på Blockbuster.dk, Viaplay, SF Anytime, mf.

My Octopus Teacher - Header

 

Hvad jeg lærte af en blæksprutte (My Octopus Teacher)

Filmen om et usædvanligt venskab mellem en mand og en blæksprutte modtog prisen for Bedste dokumentar. 

'Hvad jeg lærte af en blæksprutte' kan ses på Netflix.

If anything happens i love you - poster

 

If Anything Happens I Love You

Som forventet var det denne lille Netflix-perle, der løb med sejren i kategorien Bedste animerede kortfilm natten til mandag.

'If Anything Happens I Love You' handler om en families kærlighed og sorg i kølvandet på en tragedie. 

'If Anything Happens I Love You' kan ses på Netflix.

Judasandtheblackmessiah.jpg

 

Judas and the Black Messiah

I dette historiske drama følger man Bill O'Neal, der, i ledtog med FBI, infiltrerer det militantiske venstreorienterede parti De Sorte Pantere for at holde øje med lederen Fred Hampton. Filmen fik to Oscar-statutter med hjem fra året prisuddeling.

Daniel Kaluuya (Get Out) modtog prisen for Bedste mandlige birolle for sit portræt af den karismatiske Hampton. Han vandt bl.a. over medspilleren LaKeith Stanfield (Atlanta), der var nomineret i samme kategori.

Sangerinden H.E.R., der har skrevet sangen 'Fight for You' til filmen, blev også hyldet med prisen for Bedste originale sang. 

'Judas and the Black Messiah' kan lejes/købes på Blockbuster, Viaplay. SF Anytime m.fl.

ma rainey

 

Ma Rainey's Black Bottom

Mange havde forventet at den afdøde Chadwich Boseman (Black Panther) ville modtage prisen for Bedste mandlige hovedrolle for sin rolle som Levee i denne film om den karismatiske sangerinde Ma Rainey i 1920'ernes Chicago. Prisen gik dog i stedet til den 83-årige Anthony Hopkins for sin rolle i The Father.

Filmen blev dog hædret med en sejr i kategorierne Bedste kostumedesign og Bedste makeup og hår.

'Ma Rainey's Black Bottom' kan ses på Netflix.

Mank

 

Mank

David Finchers (Fight Club, The Social Network) fortælling om den alkoholiserede manuskriptforfatter Herman J. Mankiewicz og tilblivelsen af filmhistoriens største værk ’Citizen Kane’ var den mest nominerede film til årets prisuddeling, heriblandt i store kategorier som Bedste film, Bedste instruktør og Bedste mandlinge hovedrolle.

Det var dog i kategorierne Bedste produktionsdesign og Bedste filmfotografering, at filmen hev sine to statuetter hjem.

'Mank' kan ses på Netflix.

Nomadland.jpg

 

Nomadland

’Nomadland’ vandt tre af sine seks nomineringer, men det var også tre af de helt store, nemlig Bedste film, Bedste instruktion og Bedste kvindelige hovedrolle.

Frances McDormand, der vandt sin tredje Oscar, spiller kvinden Fran, der vil prøve noget nyt med sit liv og derfor begiver sig ud på en fysisk, såvel som spirituel rejse, gennem USA.

'Nomadland' kan ses på Disney+ fra den 30. april.

Soul1.jpg

 

Sjæl (Soul)

Pixar-filmen 'Sjæl' modtog prisen for Bedste animationsfilm, hvilket gør det til 3. gang at instruktøren Pete Doctor står på scenen til Oscar-uddelingen og modtager en pris i denne kategori. I 2010 vandt han for Up, mens han i 2016 vandt for Inside Out.

Filmen handler om jazzpianisten Joe, der begiver sig ud på en spirituel rejse efter en dødsulykke. Filmens musik blev da også hyldet med den gyldne statuette i kategorien Bedste originale musik.

'Sjæl' kan ses på Disney+ og kan lejes/købes på Blockbuster, SF Anytime, Viaplay m.fl.

Sound of Metal

 

Sound of Metal

Mikkel E.G. Nielsen blev som den første dansker nogen hædret med en Oscar for Bedste klipning, og derudover fik 'Sound of Metal' en Oscar for sin lyd.

Og netop lyd er det, det hele handler om, Riz Ahmed spiller nemlig en trommeslager, hvis liv braser sammen, da han begynder at miste sin hørelse.

'Sound of Metal' kan ses på Amazon Prime nu og kan lejes/købes på Blockbuster, Viaplay m.fl.

Tenet

 

Tenet

Christopher Nolans storfilm blev forbigået i de store kategorier, men modtog dog to nomineringer i de tekniske kategorier. Den tidslegende biografsucces gik da også velfortjent hjem med prisen for Bedste visuelle effekter.

’Tenet’ kan lejes/købes på Blockbuster, Viaplay, SF Anytime, mf.

two distant

 

Two Distant Strangers

Denne kortfilm af Emmy-vinderen Travon Free og medinstruktøren Martin Desmond Roe blev belønnet med prisen for Bedste kortfilm.

'Two Distant Strangers' skildret et sammenstød mellem en betjent og en sort mand, som prøver at komme hjem med sin hund.

'Two Distant Strangers' kan ses på Netflix.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.