Gå til hovedindhold

Efter rollen som 'Bamse': Anders W. Berthelsen skal spille ny kendt dansker

Medvirker i dramaserie på TV2

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


Anders W. Berthelsen har selv kaldt præstationen som Flemming "Bamse" Jørgensen for sit livs filmrolle, hvilket de 425.000 danskere, der har set filmen Bamse i biografen sikkert er enige i. Nu står skuespilleren til at spille en anden kendt dansker, nemlig komiker og skuespiller Preben Kaas.

Det sker i en ny TV2-serie med titlen Dansegarderoben, der sætter fokus på revyverdenen i 1975 - og hvor de såkaldte dansepiger var en fast del af Cirkusrevyens show under Kaas' ledelse.

Preben Kaas er far til Nikolaj Lie Kaas og havde selv en stor karriere på både film, tv og de skrå brædder, så det er en ikonisk kulturpersonlighed, Berthelsen skal spille.

LÆS OGSÅ: Dansk serie er et megahit i udlandet

'Dansegarderoben' er skabt af makkerparret Ditte Hansen og Louise Mieritz, der tidligere har udtalt følgende i en pressemeddelelse fra TV2:

- De seneste år har vi med MeToo-bevægelsen erfaret, at der stadig er en tavshedskultur, der skal gøres op med. Kvinder har stadig brug for at dele deres fortællinger og blive troet på for at finde styrke til forandring.

- Ved at placere vores historie i 1975 perspektiverer vi op til nutiden og forstår, at det ikke er noget, vi løser på én dag, fordi sexisme desværre er dybt forankret i vores kultur og vores historie. Derfor er det vigtigt, at vi taler om det, laver historier om det og ikke bliver tavse igen.

Serien er en ensemblefortælling om otte kvinder, hvor hovedrollen som dansepigen Sussie spilles af Marie Bach Hansen, mens de øvrige dansere spilles af Mille Lehfeldt, Olivia Joof Lewerissa, Marie Reuther, Andrea Heick Gadeberg, Nanna Finding Koppel, Coco Hjardemaal og Rebecca Rønde Kiilerich.

I andre roller ses Jakob Oftebro, Esben Dalgaard, Louise Mieritz, Ditte Hansen, Annika Aakjær, Helle Dolleris og Andreas Bo.

'Dansegarderoben' har premiere på TV2 i 2023.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.