Gå til hovedindhold

Flere år undervejs: Nu er den aflyst!

En version af serien lyder bizar!

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Hvis man er fan af Spider-Man på film, kender man måske til den lidt kringlede rettighedssituation omkring Marvel-karakteren og hans univers. Det forholder sig nemlig sådan, at Sony ejer rettighederne til figuren, som de opkøbte i 90'erne. 

De har efterfølgende indgået et samarbejde med Marvel og dermed kunne Spider-Man optræde i skikkelse af Tom Holland i MCU. Men ved siden af har Sony produceret flere andre projekter relateret til karakteren. Vi har bl.a. SSU (Sony's Spider-Man Universe) centreret omkring hans skurke, bl.a. 'Venom' og 'Moribus', og de roste animationsfilm i The Spider-Verse. 

Sony har også flere tv-serier under udvikling i samarbejde med Amazon Prime. Bl.a. skal Nicolas Cage spille en live action udgave af Spider-Man i tv-serien 'Noir' - selvsamme karakter lagde han i øvrigt stemme til i Into the Spider-Verse. Læs mere om serien 'Noir' her.

En af de andre tv-serieprojekter, som har været undervejs i flere år, handler om den kvindelige Spider-Man-udgave Silk - der opstod i tegneserierne i 2014 og følger en ung koreansk pige ved navn Cindy Moon, som bliver bidt af den samme edderkop, der gav Peter Parker sine evner.

LÆS OGSÅ: Opfølger til 'WandaVison': Ny Marvel-serie får (endelig) premieredato

Siden 2019 har man arbejdet på en Silk-serie, men nu ser det ud til, at man efter fem år har valgt at lægge den permanent på is. Den officielle årsag bag aflysningen er ikke afsløret, men man kunne antage, at det er den rodede produktionshistorie, som nu har gjort, at Amazon Prime har valgt at trække stikket på Sony-serien.

Over de sidste fem år har flere skabere været involveret, og op til tre forskellige inkarnationer af serien har været på tegnebrættet. En af disse skulle efter signede have haft det bizarre krav, at det ikke skulle handle særlig meget om Silk. Det skriver Deadline.

Efter sidste års forfatterstrejke har Amazon tøvet med at fortsætte det videre arbejde med 'Silk', og seriens showrunner, Angela Kang (The Walking Dead), har nu meldt ud, at Sony leder efter en ny, mulig opkøber af serien.

Amazon Prime fortsætter sit videre samarbejde med Sony om at udvikle andre Spider-Man-relaterede serier, herunder den førnævnte 'Noir'.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.