Gå til hovedindhold

Game of Thrones-stjerne raser mod Disney: "Hvad fuck laver I?"

Disney har allerede svaret tilbage på kritikken

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Under et besøg i WTF with Marc Maron Podcast raser skuespiller Peter Dinklage mod Disney og deres kommende live-action filmatisering af Snehvide og de syv små dværge – baseret på animationsfilmen fra 1937.

Filmen har udset Rachel Zegler til hovedrollen, mens Marc Webb står bag kameraet. Og det er netop valget af Zegler som undrer stjernen:

- Ikke for at fornærme nogen, men jeg blev ret overrasket. De var meget stolte over at hyre en latinamerikansk skuespiller som Snehvide. Men du fortæller stadig historien om ’Snehvide og de syv små dværge’. Træd et skridt tilbage og se på, hvad det er I laver, ik? Det giver ingen mening for mig.

LÆS OGSÅ: Actionstjerne skal spille Snehvides onde stedmor

Peter Dinklage, der har en udgave af dværgisme kaldet ”achondroplasia”, fortæller videre:

- Du er progressiv på et niveau, men du fortæller stadig en forældet historie om syv dværge, der bor i en grotte. Hvad fuck laver I, mand? Har jeg ikke gjort noget til at fremme sagen? Jeg må ikke råbe højt nok.

- De var så stolte over det, og al kærlighed og respekt til skuespilleren og folkene, der troede, at de gjorde det rigtige, men jeg tænker bare ”Hvad laver I?”

LÆS OGSÅ: Endnu en Disney-klassiker bliver genindspillet

Disney har allerede reageret på Game of Thrones-stjernens kritik og udtaler til The Hollywood Reporter:

- For at undgå gentagelse af stereotyperne fra den originale animationsfilm, har vi en anderledes tilgang til disse syv karakterer og har fået rådgivning fra medlemmer af dværgisme-samfundet.

- Vi ser frem til at dele mere, når filmen starter produktion efter en langvarig udviklingsperiode.

Dermed følger Disney samme producere, som de har gjort på foregående film som Aladdin og Mulan, hvor de havde kulturelle rådgivere med.

’Snehvide og de svy små dværge’ har været under udvikling i tre år, og filmen har endnu ikke en premieredato, men forventes at få premiere i 2023.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.