Gå til hovedindhold

Guide: 34 Stephen King-film og tv-serier er på vej

Vampyrer, virus-udbrud og morderiske klovne baseret på gyser-kongen

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Stephen King er manden bag nogle af de bedste gyser-bøger nogensinde - og lige nu har man mulighed for at at se/gense The Shining og dens filmiske opføger (baseret på Kings egen roman) Doctor Sleep i de danske biografer.

The Shining

Doctor Sleep

King er nærmest mere populær end nogensinde før og har Hollywood for alvor genopdaget gyserforfatteren. Vi guider her til alle de film og tv-serier, som er på vej baseret på King.

Lyt også til vores store Stephen King-podcast, hvor vi snakker med flere af hans samarbejdespartnere og giver vores top 3 King-film.

En række King-filmatiseringer er i støbenskeen, og vi har her samlet et overblik over de kommende års udbud - fra de helt sikre til dem, vi kun tør håbe på.

Denne guide blev første gang publiceret i marts 2018, men er opdateret i august 2020.


'Salem's Lot' - 1979 (© Warner Bros. Television)

Salem's Lot
Stephen Kings vampyrroman er blevet filmatiseret hele to gange før. Først i 1979 af Tobe Hooper og senere i 2004 af danske Mikael Salomon. Men nu får blodsugerne en ny overhaling til det store lærred med The Conjuring-skaber James Wan som producer i samarbejde med It-produceren Roy Lee.

Gary Dauberman skal både skrive og instruerer filmen. Dauberman har både forfattet de to seneste It-film samt gyserne AnnabelleAnnabelle 2: Skabelsen og The Nun, mens han debuterede som instruktør på Annabelle Comes Home sidste år.

Salem's Lot har endnu ingen premieredato.

The Long Walk
En af de mest spændende projekter på listen er ’The Long Walk’, der er sat i et dystopisk USA, hvor nazisterne vandt Anden Verdenskrig, og man hvert år afholder en grusom gå-marathon-konkurrence på tværs af USA.

Instruktør Frank Darabont stod i en lang periode til at skulle filmatisere roman fra 1979. Men efter at have siddet på rettighederne over 10 år, har New Line Cinema, som har stået bag de nye It-film, fået fingrene i dem.

I maj 2019 hyrede de den norske instruktør André Øvredal, der seneste var aktuel med gyseren Scary Stories to tell in the Dark, til stå for filmatiseringen baseret på et manuskript af James Vanderbilt, som tidligere har skrevet Zodiac og The Amazing Spider-Man.

'The Long Walk' har ikke en premieredato.

The Boogeyman
Manuskript-duoen bag den skræmmende A Quiet Place er hyret til at give deres bud på horror-forfatterens novelle fra 1973 'The Boogeyman' - der skal omsættes til det store lærred for første gang. De har udtalt, at de også er interesseret i at insturere.

Historien udspiller sig hos en psykiater, hvor en patient fortæller historien om, hvordan hans tre børn er døde under mystiske omstændigheder - og det sidste ord inden deres død var "Boogeyman".

Filmen produceres af folkene bag 'Stranger Things', men har ingen premieredato.

Roadwork
Søskende-parret Andy Muschietti og Barbara Muschietti er efter It og It del 2 klar til at kaste sig over mere Stephen King. Deres næste fællesprojekt forventes nemlig at blive som producere på 'Roadwork', som King skrev under sit pseudonym Richard Bachman i 1981.

Pablo Trapero, der er argentiner lige som Muschietti-søskendeparret og som tidligere har stået bl.a. den voldelige Klanen, har fået instruktørposten. I august 2019 udtalte Barbara, at de forventede at starte optagelserne allerede i 2020.

'Roadwork' handler en mand, der efter at have mistet sin søn og et forlist ægteskab, ender på randen af sindssyge, da han får at vide, at hans hjem og arbejdsplads skal rives ned på grund af en udvidelse af motorvejen.

Projektet har ingen premieredato.


'The Stand' - 1994 (©ABC)

The Stand
Den 1.000-siders lange post-apokalyptiske ’The Stand’ opfattes som en af Stephen Kings hovedværker, og der har i flere år været snak om en ny filmatisering efter den populære miniserie fra 1994 af Mick Garris. (Læs vores interview med Mick Garris, bl.a. om hans King-samarbejde, her)

Både Ben Affleck og Harry Potter-instruktør David Yates har været nævnt som kandidater til at stå bag, hvad der planlægges til at blive en større film-franchise. I 2014 blev Josh Boone i midlertidigt udnævnt til manden, der skulle før det ambitiøse projekt ud i livet.

Det har taget mange år at få stablet serien på benene, og undervejs er rettighederne skiftet fra Warners Bros. tilbage til CBS, der i januar 2019 offentliggjode, at 'The Stand' havde fået grønt lys med Boone i spidsen.

På rollelisten finder man bl.a. James Madsen, Whoopi Goldberg, Amber Heard og Alexander Skarsgård som skurken Randall Flagg. Mens Stephen King selv og sønnen Owen Hill har været indeover de nye manuskripter.

The Stand bliver på 10 afsnit, og har ingen premieredato endnu. Men forventes at lande i efteråret 2020 eller i 2021. 

Revival
Før 'The Stand' kom i luften arbejdede Josh Boone også på en filmatisering af 2014-bestselleren ’Revival’ om en præst, hvis tro udfordres, da han mister sin familie og begynder at eksperimentere med elektriske strømninger.

Senest er det dog blevet meldt ud, at Gerald's Game- og Doctor Sleep-instruktøren Mike Flanagan har skrevet et manuskript til filmen, som han også selv kunne ende med at instruere. Hans fast samarbejdspartner Trevor Macy er tilknyttet som producer.

Samuel L. Jackson har været rygtet til hovedrollen, men intet er blevet bekræftet, og Boone har tidligere udtalt, at Russell Crowe er tilknyttet projektet i en eller anden grad. Men alt dette kan være skrotte i forbindelse med Flanagans nye version.

’Revival’ har ingen premieredato.

Tommyknockers
Den H.P. Lovecraft-inspirerede sci-fi-roman 'Tommyknockers' fra 1987 følger omstændighederne efter, at et nyligt fundet rumskib i en lille skovby i Maine begynder at frigive en mystisk gas, der påvirker lokalbefolkningen.

På trods af at bogen er knapt så kendt (den er fx aldrig oversat til dansk) eller rost som andre af tingene fra Kings forfatterskab, så er den stadig en af hans bedst sælgende bøger i sin originale udgivelse.

Bag den kommende filmproduktion står to rutinerede herre i gyserverdenen, nemlig The Conjuring-instruktør James Wan og It-producer 
Roy Lee, der i samarbejde med Larry Sanitsky, der stod bag den populære tv-adopation af romanen i 1993.

I april 2018 vandt Universal en stor budkrig om distributionsrettighederne til filmen, der er dog ikke kommet noget nyt siden. Roy Lee afslørede i et interview med kino.dk, at de stadig arbejder på projektet og er ved at få udviklet et manuskript.

Throttle
HBO står bag en kommende filmatisering af King og sønnen Joe Hills roman 'Throttle' fra 2009, der følger en motorcykel-gruppe ledt af en far og søn, som bliver jagtet af rød lastbil på en isoleret vej i den amerikanske ørken. Historien er inspireret af 'Duel', som Stephen Spielberg filmatiserede i 1971.

Bag filmen står Leigh Dana Jackson, som tidligere har skrevet Netflix-serien 'Raising Dion' og '24: Legacy'.

If it Bleeds
Stephen Kings seneste samling af gyser-noveller 'If it Bleeds' udkom i foråret 2020, og Netflix ser ud til at have kastet sig over diverse filmatisering af de små historier. Således er både Daren Aronofsky, Ben Stiller og Ryan Murphy udvalgt til at stå bag tre kommende film.

Ryan Murphy har slået sig sammen med The Blind Side-filmskaberen John Lee Hancock, Blumhouse og Netflix om fortællingen 'Mr. Harrigan's Phone', der skildrer en gruppe unge drenges oplevelser, da en død mand pludselig sms'er til dem fra graven.

Ben Stiller siges både at skulle insturere, skrive og medvirke i filmatiseringen af 'Rats', som beskriver en forfatters kamp med at skrive, indtil han indgår en aftale med en rotte. En moderne udgave af 'Abehånden'.

Aronofsky står ligeledes til at skulle producere titlen 'The Life of Chuck', som omhandler Charles Krantz, der som 39 år dør af hjernetumor, men hvis liv har budt på flere uhyggelige og overnaturlige hændelser.

 

Revelations
I 1984 udgav King-novellen 'The Revelations of Becka Paulson', som i 1997 endte som et afsnit af tv-serien 'Outer Limits'. Nu bliver historien i midlertidigt grundlag for en hel serie.

Under titlen 'Revelations' udvikler Maisie Culver (forfatter på Tim Allen-tv-serien 'Last Man Standing') og Katie Lovejoy nu en TV-serie for Warner Bros. TV og CW. Serien vil følge Becca Paulson efter, at hun ved et uheld kommer til at skyde sig selv i hovedet med en sømpistol, og bliver udvalgt af Jesus til at stoppe den forestående dommedag.

Mile 81
Baseret på Kings novelle fra 2011 handler 'Mile 81' om en ung dreng Pete, hans bror og en gruppe fremmede, der må søge ly på en rasteplads i Maine, da de hjemsøges af en bil. 

Duoen bag har tidligere lavet Netflix-gyseren 'Clinical', mens produceren stod bag Stephen King-filmatiseringen '1922' fra 2017.

The Breathing Method

I 2012 kom det frem, at holdet bag den populære gyser Sinister skulle adoptere Stephen King-novellen ’The Breathing Method’, om en særlig fødselsteknik i 1930’erne, til det store lærred.

Efter længere tids stilhed om projektet meldt instruktør Scott Derrickson ud på Twitter i februar 2020, at hans næste projekt efter Doctor Strange 2, var 'The Breathing Method'. Derrickson har sidenhen forladt Marvel-filmen.

Manuskriptet skulle være skrevet af Derrickson i samarbejde med C. Robert Cargill, som det også var tilfældet med de to Sinister-film og den første 'Doctor Strange'.

Poducer Jason Blum har tidligere luftet ideen om, at projektet kunne ende som en tv-serie i stedet.

Firestarter - 1984 (©Universal Pictures)

Firestarter
Blumhouse Productions, selskabet bag bl.a. Insidious og den Oscar-vindende Get Out, har sikret sig rettighederne til Kings roman ’Firestarter’, som blev filmatiseret i 1984 med Drew Barrymore i hovedrollen, der omhandler en pyro-kinetisk pige, som militæret vil have fingre i.

Den Golden Globe-vinderen Fatih Akin var i lang tid tilknyttet som instruktør med et manuskript fra The Revenant og Overlord-forfatter Mark L. Smith.

I december 2019 overtog Keith Thomas (The Vigil) dog instruktørposten, mens Scott Teems, der medforfatter på den kommende Halloween Kills, står for manuskriptet. Det forlyder ydermere, at Drew Barrymore vil fungere som executive producer på projektet.

Filmen har endnu ingen premieredato.

The Girl Who Loved Tom Gordon
En af de seneste filmatiseringer til at blive offentliggjort er romanen 'The Girl Who Loved Tom Gordon' fra 1999.

Historien omhandler 9-årige Trisha, som bliver væk fra sin familie på en rejse ud i ødemarken. Over 9 dage kommer den lille pige længere og længere væk fra civilisationen, og under sin udmattelse begynder hun at hallucinere. 

Hun forestiller sig således, at hun taler med den imaginære baseballspiller Tom Gordon, og tror at hun bliver forfulgt af et overnaturlig bæst kaldet The God of Lost.

Bag filmen står Sanibels Films, der er skabt af den afdøde George A. Romero og hans enke Christine Forrest Romero. Romero-familien har tidligere samarbejdet med King på både 'Creepshow' og 'The Dark Half'.

Forfatter og instruktør er endnu ikke offentliggjort - ej heller premieredato.

Rest Stop
I april blev det offentliggjort, at Alex Ross Perry (Her Smell) både skulle skrive og instruere 'Rest Stop' baseret på en King-novelle, som blev udgivet i magasinet Esquire. Historien er en katten-efter-musen thriller, der følger en forfatter som på toilettet på en rasteplads støder ind i en par, hvor manden banker sin gravide kone.

The Talisman
Kings fællesprojekt med horror-forfatteren Peter Straub ved navn ’The Talisman’ fra 1984, som beretter om en drengs rejse gennem en alternativ udgave af USA for at redde sin mor og finde en magtfuld krystal.

Steven Spielberg sikrede sig rettighederne til bogen allerede inden den blev udgivet, og i tre årtier har han kæmpet for at få den filmatiseret. Spielberg, Katheleen Kennedy og Frank Marshall (Back to the Future, Raiders of the Lost Ark) står som producere på projektet.

Men de seneste år har der været fremskred i processen. En flænge i himlen-instruktør og kæmpe King-fan Josh Boone har skrevet manuskriptet sammen med Ehrern Kruger, der seneste har forfattet den nye Dumbo samt Ghost in the Shell, flere Transformers-film og det amerikanske The Ring-film. Mens Mike Barker instruerer.

’The Talisman’ har ingen premieredato.

The Overlook Hotel fra 'The Shining' (© Warner Bros.)

Overlook
’The Shining’ står som en af Kings største værker, ikke mindst på grund af Stanley Kubricks King-forhadte filmatisering fra 1980.

Kings roman berører en flig af det store univers som det hjemsøgte hotel kan indeholde af tidligere mystiske historier, og det er netop den vinkel som den tidligere The Walking Dead-showrunner Glen Mazzara har udforsket i manuskriptet, der altså skal fungerer som en såkaldt prequel til 'The Shining'.

Historien om The Overlook Hotel kommer dog ikke til at følge nogle af de kendte personer fra romanen, men bliver beskrevet som sin egen selvstændige fortælling.

Senest er det blevet meldt ud, at HBO Max og J.J. Abrams' produktionsselskab Bad Robot vil lave det om til en tv-serie med titlen 'Overlook'.

One Hour Photo-instruktør Mark Romanek har i flere år arbejdet på projektet, men det vides ikke om han er involveret i tv-serie udgaven.

From a Buick 8
En filmatisering af Kings bestseller fra 2002 om en overnaturlig bil (lidt i stil med forfatterens forrige bog/film Christine) skal vare tages af gyser-instruktør William Brent Bell. Projektet blev offentliggjort i 2018.

Bell skal både skrive og instruere filmen. Han var senest aktuel i de danske biografer med gyseren The Boy, som han også har lavet den kommende efterfølger til Brahms: The Boy II.

'From a Buick 8' har ingen premieredato.

Suffer the little Children
Et af de første projekter, som blev offentliggjort i kølvandet på 'It's store succes, var en filmatisering af King-novellen ’Suffer little Children’ med horror-instruktør Sean Carter og 300-producer Craig Flores ved roret.

Historien stammer fra bogen ’Nightmares & Dreamscapres’ fra 1993 og følger en fraskilt skolelærerinde, der begynder at opdage nogle overnaturlige træk hos børnene som hun underviser, der efterfølges af en række mystiske dødsfald i byen.

’Suffer the little Children’ har ingen premieredato, men er under udvikling.

Hearts
Den britiske instruktør Johannes Roberts og hans faste skrivemakker Ernest Riera er gået sammen om at filmatisere novellen ’Hearts in Atlantis’. Parret har tidligere stået bag effektive horrorfilm som ’The Other Side of the Door’, ’47 Meters Down’ og senest The Strangers: Prey at Night.

Filmen, der får titlen ’Hearts’, er et coming-of-age drama, der følger en gruppe college-drenge og deres overgang til voksenlivet.

Det er ikke et remake af Stephen King-filmatiseringen af samme navn med Anthony Hopkins fra 2001, men en anden fortælling fra samme novellesamlingen med titlen ’Hearts in Atlantis’.

Projektet er stadig under udvikling.

Cujo - 1983 (© Sunn Classic Pictures)

Cujo
Fortællingen om den rabies-ramte hund ser ud til at få sig et twist i en kommende genfortolkning af romanen fra 1981, som blev filmatiseret i 1983.

Veteran producer-instruktør Lang Elliot, især kendt for Lou Ferrigno-filmene ’Gate' I & II, står bag den nye fortælling om dræberhunden med titlen ’C.U.J.O. – Canine Unit Joint Operations’, hvilket altså tyder på at militæret skal indblandes.

Den nye titel faldt ikke i god jord hos flere fans, og siden hyringen af skuespilleren DJ Perry har der været stille omkring projektet.

The Gingerbread Girl
Kings roman fra 2007 om en pige, der finder et lig, mens hun er ude på en løbetur og derfor ender i en helvedes situation. I spidsen for filmatiseringen står den rutinerede Craig R. Baxley, der bl.a. har lavet 80'er og 90'er actionfilm som 'Action Jackson', 'Stone Cold' og 'Dark Angel'.

Han har tidligere stået bag mini-serierne 'Storm of the Centurr' og 'Rose Red' også baseret på Kings materiale.

'The Gingerbread Girl' har i et længere stykke tid stået som en pre-produktions, derfor kendes status for projektet ikke pt.

Sleeping Beauties
Romanen fra 2017, som King skrev i samrbejde med sin søn, Owen King, bliver til en tv-serie, og Owen King vil stå for manuskriptet til første afsnit.

Handlingen udspiller sig en lille by, hvor kvinderne ender i nogle puppelingende kokoner, når de sover.

Stephen King

The Institute
Forfatterens seneste bog, 'The Insitute' fra 2019, bliver lavet til en mini-serie. Den nyhed faldt samtidig med bogens udgivelse.

Bag projektet står to erfarne herrer; David E. Kelly, som har en række prisbelønnede tv-serier på CV'et, seneste 'Big Little Lies', ligesom at han også har været involveret i en anden King-filmatisering med 'Mr. Mercedes'; og Jack Bender, der også har været involveret i King-serierne 'Mr. Mercedes' og 'Under the Doom', samt tv-serier som 'Lost' og 'Game of Thrones'.

'The Institute' følger drengen Luke, der ender på et sted for børn med særlige evner efter at hans forældre er blevet slået ihjel.

Lisey’s Story
Josh Boone, instruktøren bag den populære En flænge i himlen, er involveret i intet mindre fire Stephen King-filmatisering. Det skyldes ikke kun Boones stigende popularitet i Hollywood (Boones har også lavet The New Mutants), men også at den 38-årige filmmand er inkarneret King-fan.

Romanen ’Lisey’s Story’ følger enken til en verdenskendt romanforfatter, der bliver forfulgt af en stalker. Bogen er delvist baseret på Kings egen nærdødsoplevelse, og forfatteren har selv kaldt den sin personlig favorithistorie blandt sine egne værker.

Der har dog været stille omkring ’Lisey’s Story’ siden slutningen af 2013, og senest har King selv udtrykt ønske om, at bogen skulle blive en tv-serie, hvilket kunne tyde på, at dette projekt var skrinlagt, især nu hvor Boone endelig har startet produktionen af 'The Stand'.

I april 2019 kom det frem, at bogen nu ser ud til at blive en tv-serie med Julianne Moore i hovedrollen, hvor King selv vil skrive manuskriptet til de 8 afsnit med J.J. Abrams som producer. 

Chapelwaite
Tv-serien er baseret på King-novelle 'Jerusalem's Lot', der fortæller historien om egnen, hvor 'Salem's Lot' udspiller sig, sat i 1850'erne.

Adrien Body og Emily Hampshire har hovedrollerne, mens manuskriptet skrives af Peter Filardi, der i 2004 skrev mini-serien 'Salem's Lot', samt 90'er kult-klassikere som 'Flatliners' og 'The Craft'. Denne gang har han sin bror, Jason Filardi, med.

Serien var sat til at udkomme i efteråret 2020.


Dræber-kloven Pennywise fra' It' (©Warner Bros.)

It 3
'It' og 'It Del 2' blev skræmmende store succeser, og selvom den sidste film egentlig afsluttede romanens historie, så har instruktøren bag, Andy Muscietti, ved flere lejligheder luftet ideen om en tredje film, der skulle fungerer som en forløber sat i en periode før den første 'It', og vise nogle af Pennywises tidligere gerninger.

Produceren Roy Lee bekræftede over for kino.dk i et interview, at der var dialog om film nummer 3, men afslørede i samme ombæring, at en 'It 3' ville ligge mange år ude i fremtiden, hvis det skulle blive en realitet.

Drunken Firework
Novellen ‘Drunken Fireworks’ omhandler en mekaniker og en pensioneret gangsterboss dyster i en årlig Fourth of July fyrværkeri-konkurrence.

Tidligere har James Franco været tilknyttet projektet både som hovedrolle og producer. Han ser dog ud til at have forladt filmen, der lige nu står til at have en række producere tilknyttet, bl.a. Vince Jolivette, der producerede The Disaster Artist.

Ingen premieredato er endnu offentliggjort.

The Jaunt
Brad Pitts produktionsselskab Plan B har sikret sig fortrinsretten til Kings novelle ’The Jaunt’ om teleportation rejse.

Tilbage i 2015 var søskendeparret instruktør Andy og producer Barbara Muschietti tilknyttet, men efter deres gigantsucces med netop Kings It er det usikkert, hvor projektet er strandet.

The Eyes of the Dragon
Kings forsøg ud i fantasy-genren er på vej til den lille skærm. 'The Eyes of Dragon' fra 1984 filmatiseres af Seth Grahame-Smith (Lego Filme), som skal fugnere som showrunner på serien, der laves for Hulu. 

Fortællingen, der er fyldt med magi, drager og elver udspiller sig i den fiktive verden Delian og følger to prinse-brødre, og byder på den kendte King-skurk Randall Flagg.

'Children of the corn' - 1984 (©New World Pictures)

Children of the Corn
Stephen Kings novelle blev første gang filmatiseret i 1984 og har sidenhen fået otte efterfølgere, hvoraf den nyeste fik premiere i 2018 – ’Children of the Corn: Runaway’.

Men det har ikke stoppet snakken om et remake af den originale historie. Vi fik en tv-udgave i 2009, men helt tilbage i 2007 var Saw-veteranen Darren Lynn Bousman påtale til at instruere en udgave af fortællingen om en kult af børn, der tilbeder korn, baseret på The Blacklist-skaber Jon Bokenkamp manuskript.

Med over 10 år på bagen ser den udgave ikke ud til at bære frugt, men det betyder ikke, at Hollywood lader ideen ligge.

Joyland
Tate Taylor havde stor succes med sin filmatisering af Kathryn Stocketts The Help, som han sikrede sig rettighederne til, før bogens udgivelse. Taylor forsøgte samme manøvre med Kings ’Joyland’ i 2013. Desværre udeblev romanens succes, og en eventuel filmatisering er derfor trukket i langdrag.

Historien om en forlystelsespark i North Carolina i 1973, hvor en karnevalsarbejder bliver indblandet i et brutalt, legendarisk mord, ser ud til at være endt i skuffen. I oktober 2018 blev det dog meldt ud, at serien var på vej som tv-serie, men det ser heller ikke ud til at have manifesteret sig.

Taylor har således seneste stået bag en anden bogfilmatisering, nemlig af den populære roman Kvinden i Toget.

The Ten O’Clock People
Child’s Play-instruktør Tom Holland (nej, ikke Spider-Man-skuespilleren) har i flere år arbejdet på en filmatisering af novellen ’The Ten O’Clock People’ om en mand, der, som en sideeffekt af sin rygning, pludselig kan se en alternativ virkelighed, hvor autoriteter er monstre.

I første omgang var Justin Long og Rachel Nichols udset til hovedrollerne. Disse er dog blevet overtaget af Jay Baruchel og Julie Browen, mens King-veteranen Kathy Bates og King selv er rygtet til at optræde i mindre roller.

Filmen har været undervejs siden 2011, men den har, modsat andre King-adoptioner, formået at holde dampen oppe. Håbet er således ikke ude for endnu en King-film af Tom Holland, der tidligere har filmatiseret ’Thinner’ og serien ’The Langoliers’.

Her i 2020 ser projektet dog ud til at være strandet, og Tom Holland ser ud til at have forladt filmen.

Duma Key
Tom Holland var ligeldes i en lang periode tilknyttet en filmatisering af Kings store roman 'Duma Key' fra 2008 om en fantomsmerte-ramt, enarmet kunstner, der maler en serie foruroligende billeder, der er mere end bare pynt.

Projektet har ligget stille hen i flere år, og det ser derfor ikke ud til at blive realiseret lige foreløbigt.

Lyt også til vores store Stephen King-podcast ved at klikke på billedet herunder:

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.